Απάντηση σε αυτονόητα ερωτηματικά


Χρωστώ μια απάντηση στα ερωτηματικά που προκάλεσε το τελευταίο Σημείωμά μου με τίτλο «ΠΟΙΟΣ και γιατί άλλαξε την πολιτική ατζέντα»

Σπάνια παραβιάζω τον χαρακτήρα του Blog και αυτό που σηματοδοτεί η επικεφαλίδα του «Για την πόλη και τον Πολιτισμό».

Το έκανα λοιπόν και προχθές κάτω από την πίεση μιας οργής που με κατέλαβε από την πρωτοφανή κυνική, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη «συναλλαγή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κορυφαία ΜΜΕ- κυρίως τα τηλεοπτικά κανάλια-, ώστε σε χρόνο κυριολεκτικά ελάχιστων ωρών, να ανατραπεί το πιλοτικό σκηνικό, που κυριαρχούνταν από την καταστροφή της Πάρνηθας και τον απόηχο του σκανδάλου των ομολόγων.

Μια συναλλαγή που σχεδιάστηκε αριστοτεχνικά, προγραμματίστηκε ως την τελευταία της λεπτομέρεια σε κάποια γραφεία και πέτυχε απόλυτα τον στόχο της.

Δεν χρειάστηκαν παρά δύο μόλις ημέρες για να αποκαλυφθεί από δύο τουλάχιστον κυριακάτικες εφημερίδες- που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση της «συγκέντρωσης- αδειοδότησης»- η ανίερη αυτή συμφωνία.
Σημείωναν μάλιστα και την «εν μια νυκτί» αλλαγή στάσης των αντιπολιτευομένων τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με την τρέχουσα εσωτερική πολιτική κατάσταση.

Άκρα του τάφου σιωπή, συνόδευσε την ψήφιση του σχετικού Νόμου, που εκτός του ότι δεν έθιξε τα «κεκτημένα» ,προσέφερε ως δώρο και την κατάργηση των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών!...

Μάταια διαμαρτυρήθηκε η «Ένωση Περιφερειακών Καναλιών» ότι «φιμώνεται η φωνή της επαρχίας και η αχειραγώγητη και αμερόληπτη ενημέρωση του πολίτη».

Σιωπή από όλα τα κόμματα, που έριξαν κάποιες βολές, δήλωσαν ότι «όταν γίνουν κυβέρνηση θα επαναφέρουν τον Νόμο», και πέραν αυτού κιχ, απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση κατά των δημοκρατικών κανόνων, του αντιπροσωπευτικού συστήματος και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Υ.Γ.

Σχετικά με την Πάρνηθα τώρα.
Ο Σπύρος Ντάφης, ομότιμος καθηγητής της Δασολογίας του Α.Π.Θ. κορυφαίος επιστήμονας, με πλούσια και επιτυχημένη παρουσία και παρέμβαση στα θέματα της δασοπροστασίας σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του σχετικό με την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας γράφει:

«Πυροπροστασία ίσον πρόληψη. Το πρώτο επίπεδο, το σημαντικότερο, αποτελεσματικότερο και λιγότερο δαπανηρό, είναι η πρόληψη. Οι πυρκαγιές πρέπει να προλαβαίνονται».

Γιατί τώρα δεν γίνεται αυτό και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα τον αριθμό των οχημάτων της[πυροσβεστικής, τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα πυρόσβεσης, που τελικά δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές, αυτό επαφίεται στην νοημοσύνη μας.

Σχόλια