ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ


Παρακολουθώ και εγώ την συζήτηση, τους προβληματισμούς, τους φόβους σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με τα παραδοτέα του …Σεπτεμβρίου  στον αέρα και τις ευρωπαϊκές πηγές να ελπίζουν ότι  αυτό μπορεί να επιτευχθεί στις αρχές του 2018.

Με την επιφύλαξη φυσικά του τι θα προκύψει από τις απόψεις και κυρίως τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που τρομάζουν την κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα, που ήδη κλονίζεται επικίνδυνα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η συζήτηση,- ο καυγάς καλύτερα- επικεντρώνεται στις καθυστερήσεις, στις αδράνειες και στην κωλυσιέργια υπουργών , κομματικών στελεχών και του ιδεολογικού κατεστημένου που έχει ήδη εγκατασταθεί στο εσωτερικό της Δημόσιας διοίκησης.

Δικαίως οι καθυστερήσεις τρομάζουν όχι μόνο το πολιτικό σύστημα, αλλά και την ελληνική κοινωνία, που δεν ξεχνά τι κόστισαν στον κάθε ένα οι καθυστερήσεις του παρελθόντος, με το αιτιολογικό πάντα της «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Αν όμως ρίξει κάποιος μια ματιά στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων τότε τον φόβο για τις εξελίξεις και τις συνέπειες, αντικαθιστά η απορία, και τελικά η οργή για την κατάσταση της χώρας, την θλιβερή χωρίς προηγούμενο εξάρτηση της από τους Ευρωπαίους πιστωτές, την απίστευτη έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και την θέληση της χώρας να προχωρήσει όχι μόνο στην εκτέλεση των υποχρεώσεων που ανέλαβε, αλλά και στοιχειώδεις αλλαγές, που διαμορφώνουν τα δεδομένα μιας κανονικής χώρας, μιας χώρας μέλους της Ευρωζώνης.

 Τα διαβάζεις και αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να λειτουργεί μια χώρα, όταν για να προχωρήσει σε στοιχειώδεις ρυθμίσεις πρέπει να υποχρεωθεί από Μνημόνιο;

Δείτε μερικές από τις 95 υποχρεώσεις που καλείται εκ του Μνημονίου να εκτελέσει η χώρα:

1.     Την συγκρότηση μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων πριν από την υποβολή νομοθετικών προτάσεων!

2.     Αλλαγή των ωρών διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό και αναλογίας μαθητών ανά αίθουσα και μαθητών ανά δάσκαλο!

3.     Προκηρύξεις για όλες τις Γραμματείες των υπουργείων!

4.     Επιλογή Διευθυντών της Δημόσιας Διοίκησης μέσα στον Νοέμβριο!

5.     Νομοθεσία για το επίδομα στέγασης !

6.     Υιοθέτηση μέτρων για την ενεργοποίηση του νόμου για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

7.     Συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας με ΟΑΕΔ για 4.000 θέσεις επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης!

8.     Νομοθεσία για τα λατομεία!

9.     Να τεθεί υπό δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Ελληνικό!

1-.                        Η Ειδική Γραμματεία υδάτων να ενεργοποιήσει καινούριο σύστημα συλλογής πληροφοριών!

1-.                       Σχέδιο αναδιάρθρωσης ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών και προγραμμάτων εκπαίδευσης στην ιατρική για να ενισχυθεί η εκπαίδευση στον χώρο της γενικής ιατρικής!

Είναι να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα παρακολουθώντας το ότι απαιτήθηκε ένα δεσμευτικό Μνημόνιο, για να εκτελέσει ένα κράτος αυτονόητες παρεμβάσεις στην οργάνωση και λειτουργία του.

Ότι σχεδιάστηκε από τρίτους , εταίρους και δανειστές,  η βήμα-βήμα η πορεία για τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή διαφυγή ενός κράτους που δεσμεύεται αλλά στην πραγματικότητα  αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν σκοπεύει να εκτελέσει τα όσα συμφωνεί και υπογράφει , είτε με τους πιστωτές, είτε με τους επενδυτές ( Ελληνικό, Σκουριές, κλπ).

 Με τις γνωστές φυσικά συνέπειες….

 «Στράτα- στρατούλα» και η έκδοση Π.Δ., Νόμων, υπουργικών αποφάσεων, ΚΥΑ, ή η υλοποίηση όσων αποφάσεων εκκρεμούν.

Το αυτεξούσιο της χώρας  η ανεξαρτησία, η εθνική κυριαρχία, υποβαθμίζονται σε λέξεις άνευ περιεχομένου, δυστυχώς και  για τις πολλές επερχόμενες δεκαετίες.

Και όμως.


Σε αυτήν την χώρα  γίνονται ανερυθρίαστα, σοβαρές εξαγγελίες και διαγγέλματα  για … success story,  για έξοδο από την κρίση, για νέα εποχή, για το τέλος της εξάρτησης, για το όραμα που γίνεται πραγματικότητα σε λίγους μήνες!...

Σχόλια