ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΣΑ
Είναι νομίζω κοινή απαίτηση, να τελειώσει αυτή η γελοία φάρσα με την επιθυμία του Γ. Παπανδρέου να επιστρέψει στην ηγεσία του ιδιόκτητου κόμματος του.
Να τελειώσει γιατί θέτει σε κίνδυνο της πορεία και το μέλλον της χώρας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της περιπέτειας των πέντε τελευταίων χρόνων.
Κάτι που δεν φαίνεται να τον ανησυχεί ιδιαίτερα, και μάλλον επεδίωξε να το κάνει αυτήν την στιγμή. Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ καν ότι δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τις συνέπειες της ενέργειας του αυτής, ένας πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας και περιέρχεται την υφήλιο  με πολιτικές ομιλίες σε συνέδρια και Πανεπιστήμια.
Το αντιλαμβάνεται αλλά δεν  μπορεί να αντέξει πλέον την ιδέα ότι κάποιοι άλλοι και όχι αυτός διαχειρίζονται την πορεία του κόμματος που το θεωρεί κληρονομιά και ιδιοκτησία του.
Να ξεκαθαρίσει και ο ορίζοντας των επιδιώξεων όλων των πρωταγωνιστών –μια και όλοι οι μετέχοντες θεωρούν τους εαυτούς τους πρωταγωνιστές- και να μην σέρνεται αυτή η θλιβερή κατάσταση που ευτελίζει την πολιτική παίζοντας με την τύχη και το μέλλον της χώρας.
Ήταν από την αρχή φανερό πως κάποια στιγμή, αυτήν που θα θεωρούσε ο ίδιος κατάλληλη ο Γ. Παπανδρέου θα έκανε την κίνηση του.
Το κάνει τώρα ευθέως επιτέλους μια και όλοι καταλάβαιναν πως αργά ή γρήγορα θα το επιχειρούσε . Την οποία ξεκίνησε άλλωστε, σχεδόν αμέσως με την αποχώρηση του, άλλοτε με ευθείες αμφισβητήσεις άλλοτε με υπαινιγμούς, άλλοτε μέσω τρίτων. Κάτι που ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα του.
Και τώρα, «σαν έτοιμος από καιρό» συνοδεύει την σχετική δήλωση του   με πολύ καλά προετοιμασμένες και μελετημένες κινήσεις των φίλων του. Δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ενστερνίζονται τις απόψεις του και κυρίως την πρόταση του για έκτακτο Συνέδριο και εκλογή αρχηγού από την βάση,  Κίνηση Νομαρχιακών Επιτροπών που ελέγχει, κινητοποίηση της νεολαίας που πρόσκειται σ αυτόν, «επιστροφή» στελεχών που είχαν αδρανοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και υπονόμευαν δημόσια την πολιτική του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του με κάθε ευκαιρία, περιφερειακές συναντήσεις των «σοσιαλιστικών κινήσεων»  και στελεχών που ελέγχει, ή που πρόσκεινται σ αυτόν.
Και φυσικά όλα όσα θα ακολουθήσουν.
Πώς απαντά σ όλα αυτά ο Β. Βενιζέλος;
Με άτυπες ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις φιλικών του βουλευτών. Δηλαδή με δηλώσεις…
Δυστυχώς δεν αρκούν αυτά
Οφείλει να αποφασίσει αν θα επιμείνει στην πολιτική του «εθνικού ρόλου» που κλήθηκε να παίξει το ΠΑΣΟΚ και άρα να θέσει πάνω από οτιδήποτε την σταθερότητα της κυβέρνησης, ή να βγει ανοιχτά στην μάχη, στην οποία έχει προκληθεί και.. «γαία πυρί μειχθείτω»!
Δυστυχώς άλλος δρόμος δεν υπάρχει
Κανένας δεν μπορεί πλέον να υποκριθεί πως δεν καταλαβαίνει, ούτε να κρυφθεί πίσω από δικαιολογίες του τύπου «να μην οξύνουμε την κατάσταση» ή «να αποφύγουμε μια νέα εσωστρέφεια».
Δεν υπάρχει χρόνος. Η νέα κατάσταση θα διαμορφώνεται πλέον μέρα με την ημέρα.
Οι κινήσεις του Γ. Παπανδρέου θα έχουν συνέχεια.
Και εδώ τίθεται ένα καίριο ερώτημα
Πόσο αξιολόγησε ο Β. Βενιζέλος την πληροφορία που κυκλοφόρησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τον Α. Σαμαρά ότι κάτω από οποιεσδήποτε εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. μια διάσπαση,  θα συνεχίσει να στηρίζει με τους δικούς του πλέον βουλευτές την κυβέρνηση;
Δώρο εξ ουρανού στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συνείδηση της κοινής γνώμης που βλέπει άλλο ένα άθλιο προσωπικό πολιτικό παιχνίδι, που δεν σταματά μπροστά ακόμη και στον κίνδυνο να οδηγήσει την χώρα για άλλη μια φορά στο γκρεμό, ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει πλέον ως μια λύση ανακούφισης, ως μια απάντηση οργής απέναντι  σε ένα πολιτικό σύστημα που πρέπει να φύγει από το προσκήνιο της ιστορίας, αφού συνεχίζει να παίζει με την μοίρα της χώρας και των ανθρώπων της, χωρίς να αντιλαμβάνεται και να υπολογίζει  τις συνέπειες .

Σχόλια