ΒΟΥΛΗ: Αυστηρώς ακατάλληλο θέαμα και ακρόαμα για ανηλίκους!..


Δεν θυμάμαι πλέον από πότε έχω να παρακολουθήσω ένα δελτίο ειδήσεων, ή μια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.

Μου προκαλούν θλίψη και οργή τα όσα διαδραματίζονται στα πάνελ  των συζητήσεων, ή στο βήμα και την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.

Η κακή μοίρα όμως το έφερε να σταθώ από λάθος στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, την ώρα ακριβώς που ο Αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας, έκλεινε την ομιλία του απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλώντας τους επανειλημμένα ανθρωπάκια …

Και αμέσως μετά ο γνωστός  αγαπημένος του πρωθυπουργού, αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πάυλος Πολλάκης  να απαντά με το γνωστό ύφος την βιαιότητα και τους ακραίους χαρακτηρισμούς του, να μιλά για κότες..

Είναι γνωστά όλα αυτά, τα ακούμε καθημερινά πλέον.

Μόνο που προχθές, αμέσως μετά την ομιλία του Α. Γεωργιάδη η προεδρεύουσα εκείνη την στιγμή, ανακοίνωσε με το ιδιόρρυθμο χαμόγελό της, ότι «40 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου τάδε, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και αφού επισκέφτηκαν την Έκθεση δείνα, μας παρακολουθούν από τα άνω αριστερά θεωρεία. Τους καλωσορίζουμε κλπ».

Οι ομιλητές συνέχισαν ακάθεκτοι να ανταλλάσσουν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνείες χωρίς να στρέψουν προς τους μαθητές έστω ένα βλέμμα, χωρίς να  υπολογίζουν κάπως την παρουσία τους.

Φοβήθηκα ότι ξαφνικά θα ακουστεί το κλάμα κάποιου τρομοκρατημένου μικρού μαθητή, που βρέθηκε σε ένα άγριο καυγά μεταξύ ενηλίκων, με φωνές, κουδουνίσματα, έντονες παρεμβάσεις του προεδρείου,  και φυσικά ανταλλαγές ύβρεων.

Δεν ξέρω αν και κατά την άθλια επίδειξη της Χρυσής Αυγής, όταν βουλευτής της χειροδίκησε εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. με τους άλλους βουλευτές της Χ.Α. να του πετούν μπουκάλια με νερό ,  επειδή τόλμησε να περάσει από μπροστά του, την ώρα που αγόρευε , τις κραυγές των άλλων βουλευτών  και τις εκκλήσεις  του προεδρεύοντος «φρουρά, φρουρά, φρουρά…(κάποιοι μέτρησαν ότι το είπε 30 φορές), υπήρχαν και πάλι κάποιοι άτυχοι μαθητές μέσα στο Κοινοβούλιο!..
Αναρωτιέμαι λοιπόν.

Τόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται πλέον οι «πατέρες του έθνους», ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, τους «χαρίζουν»  μια ανεπανόρθωτη τραυματική εμπειρία, που θα χαραχθεί στην μνήμη τους;

Και καλά δεν ενδιαφέρονται πλέον για τον εαυτό τους, την αξιοπρέπεια τους, την δημόσια εικόνα τους, αλλά αυτό που εισπράττουν τα μικρά παιδιά από και για  τον «ναό της Δημοκρατίας», τους κρατικούς θεσμούς και λειτουργούς της χώρας, ούτε αυτό τους ενδιαφέρει;

Ούτε αυτό τους προβληματίζει;

Δεν συνειδητοποιούν ότι η Βουλή έχει γίνει «ακατάλληλο» θέαμα και ακρόαμα για τους μαθητές και τους νέους γενικότερα;

Τρομάζει  κανείς ακόμη και στην σκέψη, ότι υπήρχαν μαθητές στα θεωρεία και σε κάποιες από τις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, που παρακολουθήσαμε τελευταία, οπότε «γνώρισαν» για τα καλά τι είναι ο πρωθυπουργός και τι είναι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τι είναι οι βουλευτές και τι ακριβώς κάνουν όλοι αυτοί στην Βουλή.


Και το χειρότερο, τι είναι τελικά  και η Βουλή!..

Σχόλια