Ο Φόβος..Κατατρώει τις ελευθερίες και την δημοκρατία στην Δύση!..

Ο φόβος.. Στάθηκε το κυρίαρχο συναίσθημα που εισέπραξε ο δυτικός κόσμος, από την ανακοίνωση των σχεδιαζόμενων τρομοκραστικών ενεργειών στις πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά τα ερωτηματικά, που γενήθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς οι ημέρες περνούν φαίνεται πως πράγματι είχε σχεδιαστεί μια πράξη περισσότερο αποτρόπαιη εκείνων του μετρό του Λονδίνου και του τραίνου της Μαδρίτης.

Και παρά το γεγονός πως τελικά τίποτε δεν συνέβη, ο κόσμος εισέπραξε με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις εικόνες στα αεροδρόμια της Ευρώπης, με τον πανικόβλητο και τρομοκρατημένο κόσμο να αναγκάζεται αιφνιδιαστικά να στερηθεί στοιχειώδη πράγματα της καθημερινότητάς του, να υποστεί εξευτελιστικές διαδικασίες, να ζήσει τον τρόμο ενός ενδεχόμενου παρ όλα αυτά κτυπήματος, που θα ανατρέψει οριστικά και τελεσίδικα την ζωή του.

Πόσα από αυτά τα έκτακτα μέτρα θα οριστικοποιηθούν τις επόμενεες ημέρες και θα μπουν για πάντα (;) στην ζωή μας για να προστεθούν στον ήδη μακρύ κατάλογο των αναγκαστικών αλλαγών, των ελέγχων, των εξευτελιστικών διαδικασιών που μέρα με την ημέρα εξελίσσονται σε ένα "νέο τρόπο ζωής";

Ο σεβασμός της προσωπικότητας, η ελευθερία η αξιοπρέπεια, το αίσθημα της σιγουριάς, διολισθαίνουν σταδιακά , εξανεμίζονται, η δημοκρατία χάνει τα ουσιώδη στοιχεία, που την συνιστούν.

Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, που κτίζονται πάνω σ αυτόν τον φόβο, είναι η επίσημη και τυπική επικύρωση μιας οπισθοδρόμισης στον τομέα των ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων και μας εκτοξεύουν σε ένα ηλεκτρονικό Μεσαίωνα.

Ο κόσμος του Όργουελ θα ωχριά μπροστά σ αυτόν που τώρα αναδύεται..

Σχόλια