Μια ενδιαφέρουσα τετραετία και όχι μόνο..

Ο Βασίλης,η Χρύσα, ο Γιάννης,ο Αγάπιος,ο Τάσος και στο βάθος ο Πάνος…
Το 2010 είναι πολύ κοντά!..

Από μια πρώτη ματιά, τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί για την νέα δημαρχιακή τετραετία στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην πραγματικότητα, ποτέ στο παρελθόν δεν προέκυψε τόσο μεγάλη και κρίσιμη ρευστότητα από δημοτικές εκλογές.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναδείχθηκε Δήμαρχος για τρίτη τετραετία, αλλά ήδη από τις πρώτες δηλώσεις του αφήνει ανοιχτά μερικά αξιοσημείωτα ενδεχόμενα για την συνήθως αδιατάρακτη 4ετία των εκλεγμένων Δημάρχων.

Η Χρύσα Αράπογλου δηλώνει κατηγορηματικά ότι μένει στο Δημοτικό Συμβούλιο, άρα θα έχει στραμμένο το βλέμμα στο 2010 και αυτό θα διαμορφώνει την πολιτική της . Η ασυνήθιστη παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε την πολιτική αυτή.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, το δηλώνει ξεκάθαρα, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και το 2010..

Ο Τάσος Κουράκης και ο Αγάπιος Σαχίνης δείχνουν προς το παρόν αμήχανοι, μια και για πρώτη φορά κάποιοι από τους ψηφοφόρους τους χειραφετήθηκαν απέναντι στην πάγια στάση τους των τελευταίων δημοτικών εκλογών.

Εκπροσωπούν όμως δυναμικά και οι δύο τις αρχές και τις πολιτικές των κομμάτων τους και συνεπώς θα είναι παρόντες στην νέα πραγματικότητα.
Και όχι απροσδόκητα για όσους παρακολουθούν προσεκτικά αλλά νηφάλια τις εξελίξεις, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει παρών στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την μετά Παπαγεωργόπουλο εποχή!...

Το μίγμα είναι εκρηκτικό!...

Μια γεύση πήραμε από την χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υποθαλάσσια αρτηρία...

Σκέφτομαι- φωναχτά- δύο πράγματα.
1. Όποιος πράγματι στοχεύει στις εκλογές του 2010, πρέπει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007 να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για αυτό, με νηφαλιότητα και σοβαρότητα και να την υπηρετήσει με συνέπεια, μη ξεχνώντας – προ παντός- ότι η πόλη συνεχίζει να ζει την καθημερινότητά της, τα προβλήματά της και πως πάνω απ όλα οι πολίτες αναζητούν λύσεις και όχι διακηρύξεις.
2. Όλα δείχνουν πως η τετραετία αυτή, δεν θα είναι απλώς «ενδιαφέρουσα». Θα την χαρακτηρίζει η ένταση και οι αντιπαραθέσεις. Ο καταγγελτικός λόγος όλων εναντίον- δυστυχώς- όλων,θα είναι σταθερό γνώρισμα των επερχόμενων ημερών.
Τι περιθώριο συναίνεσης θα μπορέσει συνεπώς να εξασφαλιστεί, ποιες δυνατότητες συμφωνίας θα υπάρξουν, ώστε τα ζωτικά προβλήματα της πόλης να αντιμετωπιστούν με επιτυχία από ένα δυναμικό μέτωπο,και να μην χαθούν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες αυτής της κρίσιμης τετραετίας;

Σχόλια