ΥΦΑΝΕΤ ΤΕΛΟΣ ! Ποιο όμως τέλος;

Μερικές υποθέσεις σ αυτήν την πόλη μοιάζουν να έχουν ανάγκη από .. έναν αγιασμό τελικά! Γιατί η «γάτα» κρίνεται ανεπαρκής όπως φαίνεται.

Βιαστήκαμε να χαιρετήσουμε το τέλος της μεγάλης περιπέτειας.
Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν πως το Υπουργείο Οικονομικών απαιτεί την καταβολή σχετικού φόρου επί της αγοραπωλησίας της ΥΦΑΝΕΤ, από την πωλήτρια Εθνική Τράπεζα και μάλιστα επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή επί του ποσού των 18 εκατ. ευρώ, παρ όλο ότι η Εθνική συμφώνησε την πώληση με το ποσό των 10,4 εκατομ. από το 2004 ήδη.

Η Εθνική Τράπεζα διαφωνεί, όπως είναι αναμενόμενο και ο χρόνος, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, εντός του οποίου θα είναι δυνατή η άντληση των χρημάτων από το Γ΄Κ.Π.Σ., είναι ελάχιστος.
Όχι πως δεν υπάρχουν λύσεις. Σ αυτό το κράτος τα πάντα είναι δυνατά. Η γραφειοκρατία, που δεν προέβλεψε το στοιχειώδες, θα κληθεί τώρα να βρει την λύση του προβλήματος, που η ίδια με την αβλεψία της δημιούργησε. Αν υπάρχει η σχετική βούληση, η λύση θα βρεθεί έστω και την τελευταία ώρα της 31ης Δεκεμβρίου.

Ας ελπίσουμε.
Αν όμως η Εθνική Τράπεζα πιστεύει πως έχει μια καλή ευκαιρία να υπαναχωρήσει και να της μείνει το ακίνητο με την αντικειμενική τουλάχιστον αξία του , μάλλον θα απογοητευθεί. Γιατί στο παιχνίδι γάτας και ποντικού, που χαρακτηρίζει τις διαδικασίες χαρακτηρισμών, ως διατηρητέων, αποχαρακτηρισμών , απαλλοτριώσεων κλπ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πολλά όπλα .

Σχόλια