ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ στον Δήμαρχο ο Παν. Ψωμιάδης

Μια – ακατανόητη, αλλά υπαρκτή- δεοντολογία δεν επέτρεψε να δοθεί ευρύτερη δημοσιότητα στο περιεχόμενο της επιστολής, που απέστειλε ο Νομάρχης Παν. Ψωμιάδης στην Εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»,που αναφέρθηκε στην ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στον Νομάρχη και τον Δήμαρχο με αφορμή την παρέμβαση του πρώτου στο ζήτημα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών.

Απάντησε λοιπόν ο Νομάρχης στο σχόλιο της Εφημερίδας, και μεταξύ των άλλων σημείωσε:

«Μήπως πιστεύετε ότι οι δημότες της Θεσσαλονίκης, ή άλλων περιοχών, όπου είχαμε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, δεν κατέφυγαν στον νομάρχη για να πουν τα παράπονά τους, ή να διαμαρτυρηθούν; Ή μήπως συμφωνείτε με όσους θεωρούν ότι ο νομάρχης που πήρε 46,5% στα όρια του κεντρικού δήμου, έναντι 41,5% του δημάρχου, έχει δικαίωμα να σιωπά;».

Έκανε δηλαδή ένα βήμα παραπέρα ο νομάρχης. Δηλώνει πως το 46,5% των πολιτών στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, νομιμοποιεί το ενδιαφέρον και την υποχρέωσή του να έχει λόγο και να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα της πόλης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα άλμα αυθαίρετης ερμηνείας του περιεχομένου και του χαρακτήρα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών .Και ασφαλώς το γνωρίζει πολύ καλά ο Π. Ψωμιάδης. Ταυτόχρονα όμως δείχνει πως έχει προσδιορίσει την βάση της νομιμοποίησής του να μιλά για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, «με την εντολή του λαού» πλέον.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ασφαλώς μια ακόμη ένταση, πολλές κορώνες, σημαντικές διαφοροποιήσεις, που θα αναδεικνύονται περισσότερο χάρις και στην «επικοινωνιακή γοητεία» του νομάρχη.
Και ας μην βιαστούν κάποιοι να τρίψουν με ικανοποίηση τα χέρια τους.
Γιατί από την μια θα την πληρώσει ακριβά η Θεσσαλονίκη, και από την άλλη θα έχουν έναν απρόβλεπτο και ικανό αντίπαλο το 2010

Σχόλια