Κ.Θ.Β.Ε. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει...

Ειλικρινά, τα έχω λίγο χαμένα, μ αυτήν την απίθανη εξέλιξη, ή μάλλον την ακινησία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Μια απεργία συνεχίζεται με ένταση και όπως φαίνεται με αποφασιστικότητα εδώ και καιρό, το Θέατρο φυτοζωεί, Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπάρχει και δεν διορίζεται, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κρύβεται πίσω από την απουσία Διοίκησης, το Υπουργείο σιωπά.

Τι διάολο συμβαίνει τέλος πάντων;

Διαφωνίες και συγκρούσεις επιρροής στο παρασκήνιο του ΥΠΠΟ; Κάποια στιγμή, παρακολουθώντας μισόλογα, αλληλοκατηγορίες, γελοίες συμπεριφορές, ανάξιες για πολιτικά στελέχη, το πίστεψα.

Αλλά τώρα καταλήγω πως μάλλον η απάντηση όλης αυτής της απίστευτης ιστορίας, πρέπει να αναζητηθεί στην ίδια την απεργία και στον φόβο τι θα σημάνει η αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων στο ΚΘΒΕ.

Τι θα σημάνει θεσμικά για ένα ευρύτερο κύκλο κρατικών πολιτιστικών οργανισμών (Εθνικό, Λυρική κλπ), τι θα σημάνει οικονομικά για το ίδιο το Κρατικό Θέατρο, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται οικονομικά γιατί οι αρμόδιοι αρνούνται να καταλάβουν πως η διαχείριση των οικονομικών ενός τόσο μεγάλου οργανισμού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια άσχετων, ανίδεων, χωρίς σπουδές, χωρίς σχετικές εμπειρίες,

Και συνεπώς ελπίζουν , κρυβόμενοι πίσω από αδράνειες και άλλοθι, να οδηγήσουν την απεργία στο αδιέξοδο, στην κόπωση, στην διάλυση.

Η απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων θεάτρου πλησιάζει επικίνδυνα, η ώρα της αλήθειας έρχεται. Ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα διοριστεί αναγκαστικά και τότε θα δούμε την στάση του, αλλά και τις πραγματικές προθέσεις του καλλιτεχνικού Διευθυντή και φυσικά την ίδια την πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού, αυτήν που θα κληθούν να υλοποιήσουν και τα δύο όργανα του θεάτρου.

Σχόλια