" Η ΒΙΛΑ ΖΑΡΝΤΙΝΙΔΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ"..΄΄Ενα σενάριο κάθε άλλο παρά επιστημονικής φαντασίας...




Εδώ και αρκετά χρόνια, η οικογένεια Ζαρντινίδη, για άγνωστους λόγους, εγκατέλειψε την γνωστή Βίλα της, ως κατοικία. Εγκαταστάθηκε λοιπόν εκεί μια ιδιωτική επιχείρηση, ένα Ωδείο, μια εξέλιξη συνήθης στα παλιά διατηρητέα κτίρια, που δεν ανταποκρίνονται πλέον στις νέες περί κατοικίας απαιτήσεις των ιδιοκτητών.
Μια εξέλιξη λυτρωτική για τα κτίρια, αφού δεν εγκαταλείπονται στην φθορά του χρόνου και συχνά στις σκοπιμότητες «αξιοποίησης» των ιδιοκτητών, όπως συνέβη με την Βίλα Μπιάνκα, αλλά λειτουργούν, φυλάσσονται και συντηρούνται αναγκαστικά από τους νέους ενοίκους τους.
Δεν υποτιμώ τις συχνά θλιβερές εσωτερικές επεμβάσεις και αλλοιώσεις στο όνομα των λειτουργικών απαιτήσεων, αλλά τις αποδέχομαι ως αναγκαίο κακό

Η επιχείρηση που λειτουργεί το Ωδείο, επεξέτεινε στην συνέχεια τις δραστηριότητές της και αξιοποίησε ακόμη περισσότερο την Βίλα και την αυλή της. Φιλοξενεί εκεί δεξιώσεις γάμων, βαφτίσεων και άλλες κοινωνικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Θλιβερό βέβαια ότι τις γνωστές κοινωνικοπολιτικές δεξιώσεις, που φιλοξενούσε η Βίλα στα χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή- του θείου εννοώ-με την παρουσία της επιχειρηματικής πολιτικής και κοσμικής ελίτ της Θεσσαλονίκης, διαδέχτηκαν τα κοινά catering, αλλά δεν είναι και η μόνη απογοητευτική εξέλιξη στην κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Τώρα έγινε ένα ακόμη βήμα.
Στην πίσω αυλή, που βλέπει στην Ανθέων, εγκαταστάθηκε ένα υπαίθριο μπαρ, κάτω από τα πεύκα.
Κι αυτό δικαίωμά τους, ακόμη και η άθλια αισθητική τόσο των κατασκευών, όσο των διακοσμητικών και φωτιστικών στοιχείων.

Μέχρις εδώ όμως.
Ο χώρος ηλεκτροδοτείται με καλώδια που στηρίζονται πάνω στα πεύκα και το κάθε ένα από τα γιγαντιαία αυτά δένδρα, χαρακτηριστικά της περιοχής, φιλοξενεί δεκάδες προβολείς καρφωμένους πάνω στον κορμό τους.
Ένα –λογικά αναμενόμενο- μικρό ατύχημα και θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός, όχι μόνο τα πεύκα της Βίλας Ζαρντινίδη, αλλά και τα διπλανά της Νομαρχίας, και πολύ φυσικό να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο τόσο την ίδια την βίλα, όσο και το κτίριο της Νομαρχίας.

Εύλογο ερώτημα.
Ποια δημόσια υπηρεσία, «υγειονομικού ελέγχου», που επιθεώρησε αναγκαστικά τις εγκαταστάσεις, γνωμάτευσε για την νομιμότητά των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων;

Κάποιος έχει ευθύνη για την κραυγαλέα αυθαιρεσία και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.
Και το σημαντικότερο, να επεμβεί αμέσως.

Σχόλια