Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης: Παρακολουθούμε την τελευταία πράξη;



Τα όσα θλιβερά και ιλαροτραγικά διαδραματίζονται φέτος με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, φαντάζομαι πως λίγο πολύ, είναι στους περισσότερους γνωστά.
Μέσα σε εφτά ημέρες από το Σημείωμά μου της 22 Αυγούστου, τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν, όταν έγινε γνωστό πως οι εκλογές που προκηρύχτηκαν για την 16η Σεπτεμβρίου ανατρέπουν την καθιερωμένη οργάνωση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών στην Θεσσαλονίκη, αφού δεν προσφέρεται πλέον ο κατάλληλος χρόνος γι αυτό.

Στην συνέχεια και κάτω από την πίεση της προεκλογικής σκοπιμότητας- λογικής κατά τα άλλα- να προλάβουν να εμφανιστούν έγκαιρα στην Έκθεση οι Αρχηγοί των κομμάτων, δημιουργήθηκε ένα χωρίς προηγούμενο κομφούζιο, αφού μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο έπρεπε να στριμωχτούν τρία τουλάχιστον ξεχωριστά γεγονότα για κάθε έναν από του πέντε Αρχηγούς, τα γνωστά δηλαδή, επισκέψεις στα περίπτερα στα γραφεία της διοίκησης, στην συνέντευξη τύπου κλπ.

Όλη αυτή η ανακατωσούρα, που θα μετέβαλε την Έκθεση σε διαρκή προεκλογική συγκέντρωση, προβλημάτισε τους ιδιώτες εκθέτες και άρχισαν οι ματαιώσεις και οι ακυρώσεις συμμετοχής.

Και μετά ήρθε η συγκλονιστική εθνική περιπέτεια και η καταστροφή.

Τι περιμέναμε να ακολουθήσει;

Μα φυσικά ο άκρατος λαϊκισμός, οι υστερόβουλες και υποκριτικές χειρονομίες, οι κραυγαλέες υποκρισίες.

Πρώτος το παράδειγμα έδωσε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, που ανήγγειλε την ματαίωση του περιπτέρου του ΥΜΑΘ και την διάθεση του σχετικού κονδυλίου υπέρ των θυμάτων της πύρινης επιδρομής.
Και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε αμφιβολία δαπάνη σε ένα μεγάλο φαντάζομαι κονδύλιο για ολοσέλιδες καταχωρήσεις της «χειρονομίας» του
Με τα χρήματα του δημοσίου, μπορείς να κάνεις μια θαυμάσια προεκλογική καμπάνια.

Ακολούθως την «ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι» οι αρμόδιοι της ΔΕΘ ,ακύρωσαν δράσεις των περιπτέρων των κρατικών φορέων το γεύμα του πρωθυπουργού προς τις παραγωγικές τάξεις, διάφορες εκδηλώσεις και ανήγγειλαν ότι θα διαθέσουν τα σχετικά κονδύλια και τις εισπράξεις των εισιτηρίων υπέρ των πληγέντων

Τι απέμεινε κατόπιν όλων αυτών των «χειρονομιών» αλληλεγγύης από την φετινή διοργάνωση;

Η θλίψη της κατάρρευσης του «εθνικού εκθεσιακού φορές» που τον μεταχειρίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο για την εξυπηρέτηση των κομματικών αναγκών της περιόδου αυτής.

Και γιατί δεν διάλεξαν ένα πιο αποτελεσματικό και τίμιο τρόπο;
Γιατί δεν ανήγγειλαν την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης ;

Απλούστατα γιατί το «βήμα» της ΔΕΘ βρίσκεται σε αναμονή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για το «τρίτο κύμα» παροχών και όπως τα πράγματα δείχνουν, να υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παιχτεί ένα «τελευταίο χαρτί» στο προεκλογικό πόκερ.

Θυμηθείτε το.

Το 2007 θα αναδειχθεί στην μοιραία χρονιά που η ΔΕΘ ανέδειξε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την πλήρη παρακμή και περιθωριοποίηση του τελευταίου αναπτυξιακού θεσμού της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζει για τα μάτια έστω, να καλλιεργεί τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες μας.

Σχόλια