Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ και οι κίνδυνοι και οι ρευστότητες, στην πορεία προς την 11η Νοεμβρίου.



Η υποψηφιότητα του Κώστα Σκανδαλίδη για την θέση του προέδρου του Κινήματος, αιφνιδίασε σχεδόν τους πάντες, μη εξαιρουμένων και των στελεχών του λεγόμενου Τρίτου Πόλου.

Και αυτό όχι γιατί εμφανίστηκε και μια τρίτη υποψηφιότητα, αλλά γιατί είχε καλλιεργηθεί επί ημέρες, με τον γνωστό τρόπο των υπεκφυγών και υπονοούμενων, η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου και είχε έτσι σχεδόν προσανατολιστεί προς τα εκεί και η κοινή γνώμη.

Όπως και αν εξελίχτηκε πάντως το παρασκήνιο της υποψηφιότητας αυτής, ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι ήδη ο τρίτος υποψήφιος και η παρουσία του διαμορφώνει κάποια σημαντικά δεδομένα, που αξίζει να τα επισημάνουμε.

Πρώτο δεδομένο λοιπόν: Είναι βέβαιο πως η παρουσία του στην προεκλογική κονίστρα, θα αποθαρρύνει ,αν δεν αποτρέψει πλήρως, τυχοδιωκτικούς χειρισμούς, που θα επιχειρούν να παρεμποδίσουν την ομαλή και ήρεμη πορεία προς την 11η Νοεμβρίου.

Δεδομένο δεύτερο : Η κατάθεση της υποψηφιότητάς του κλείνει οριστικά τον δρόμο σε οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, αφού όποιος την επιχειρήσει θα στερηθεί οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρήματος και θα κινδυνεύσει να δεχθεί κριτική για παράλογη φιλοδοξία, ή υποκινούμενη από άγνωστες και αδιευκρίνιστες σκοπιμότητες. Οι γραφικές περιπτώσεις, δεν αποκλείονται φυσικά.

Δεδομένο τρίτο: Η υποψηφιότητα δημιούργησε ένα κλίμα ανακούφισης, στα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος, μετά την ένταση, την οργή και τις απορίες που προκλήθηκαν από τα όσα συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική ομάδα προχθές.
Είναι βέβαιο ότι η υποψηφιότητά του ενισχύει την αναγκαία «πολιτικοποίηση» της εκλογικής διαδικασίας.

Και δεδομένο τελευταίο και ίσως το σημαντικότερο:
Η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη, ανεξάρτητα από το πόσο «καλοδεχούμενη» ή «κακοδεχούμενη» είναι από τους δύο κύριους υποψήφιους, διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα, κυρίως εξ αιτίας της ρευστότητας, που γεννά, την αδυναμία να καταμετρηθεί η επιρροή της, κυρίως στα στελέχη και τα μέλη, τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο θα «φωτίσει» τις δύο άλλες υποψηφιότητες.

Παρ όλα αυτά, ο δρόμος είναι πολύς- ίσως πάρα πολύς- μέχρι την 11η Νοεμβρίου.
Και στο μεταξύ τα πάντα θα κρίνονται όχι από τις διακηρύξεις, τις ιδεολογικές θέσεις, τις καλές προθέσεις, αλλά από τα ΛΑΘΗ, στα οποία θα κινδυνεύουν να υποπέσουν οι κύριοι διεκδικητές, ή το περιβάλλον τους.

Σχόλια