ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ: Αυτή κι αν είναι ασύμμετρη απειλή...

Γιατί θα έπρεπε να ασχοληθεί κανείς μ αυτήν την θλιβερή ιστορία, που ονομάζεται Βούλα Πατουλίδου;

Ίσως για ένα και μόνο λόγο.

Για την θλίψη που προκαλεί η αποκάλυψη του τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα λαϊκό είδωλο.

Για το πως αναδεικνύονται και πως εξελίσσονται πλέον τα πολιτικά στελέχη στην χώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Βούλα Πατουλίδου ως υποψήφια Νομάρχη για την Θεσσαλονίκη.

Από που και ως που; Με πιο κριτήριο;

Με ποιες γνώσεις για τον ρόλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για τα προβλήματα της ευρύτατης αυτής περιοχής, για τις ιδιαιτερότητες των αστικών και γεωργικών περιοχών της, με ποια προηγούμενη ενασχόληση και εμπειρία για τα προβλήματα του Νομού και τις ιδιαιτερότητες του θεσμού;

Ας μην συνεχίσουμε όμως με αυτά.

Ήρθε άλλωστε η πραγματικότητα του εκλογικού αγώνα για την Νομαρχία και κυρίως τα όσα ακολούθησαν για να αποδείξουν χωρίς καμιά , έστω και την ελάχιστη αμφιβολία, πως επρόκειτο για μια τραγική επιλογή.
Μια επιλογή που ουσιαστικά ανέτρεπε την διακηρυγμένη άποψη του κόμματος του Γεωργίου Παπανδρέου περί της αυτοδιοίκησης και του σημαντικού ρόλου που της αναθέτει , θεωρητικά έστω.

Και τώρα το δραματικό φινάλε.

Δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες και στις ερμηνείες του «ανταλλάγματος» για να πεισθεί η Βούλα Πατουλίδου να κατεβεί στις εκλογές, παραιτούμενη από την «εθνική αργομισθία» του αξιωματικού του Ναυτικού.

Θα επισημάνω δύο γεγονότα.

Πρώτον.
Δεν θυμάμαι να υπάρχει στην σχετική νομοθεσία, που καθιέρωσε τον θεσμό των βουλευτών Επικρατείας ο παραμικρός έστω υπαινιγμός, ότι στο ψηφοδέλτιο αυτό, μπορούν να «τακτοποιηθούν» κάποιες υποχρεώσεις και μάλιστα ξεκάθαρα και κυνικά, όπως τουλάχιστον τα ερμήνευσε η Βούλα Πατουλίδου, οικονομικών ανταλλαγμάτων και εξασφάλισης πόρων επιβίωσης.

Και το δεύτερο

Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει στην διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, συμπεριφορά παρόμοια με αυτήν που επέδειξε η Βούλα Πατουλίδου απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Απερίγραπτοι και αδιανόητοι χαρακτηρισμοί, προσβλητικοί υπαινιγμοί, προσωπική επίθεση, που ξεπερνά τα όρια και της χυδαιότητας.
Ένα μπαράζ καθημερινών συνεντεύξεων δηλώσεων, με αποκορύφωμα την επιστολή της που απέστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου και φυσικά κανένα ραδιόφωνο ή κανάλι να μην μείνει παραπονεμένο.

Πρώτοι και εμφανείς υποστηρικτές της ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Στέλλιος Παπαθεμελής,
Αποκάλυψη!...

Και αμέσως μετά η πληροφορία πως η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει ειδικό νόμο στην Βουλή, που θα επιτρέπει στην Βούλα Πατουλίδου να επανέλθει κατ εξαίρεση στην «εθνική αργομισθία» ως Αξιωματικός του Ναυτικού...
Και έτσι εξηγείται αυτή η πρωτοφανής λυσσαλέα , επίμονη επίθεση προς το πρόσωπο ενός αρχηγού κόμματος
Προσφορά χρήσιμων, ουρανοκατέβατων υπηρεσιών και άμεση η δέσμευση της αντιπαροχής.
Στην ιστορία αυτή λοιπόν αποκαλύπτεται ένα αποτρόπαιο πρόσωπο μιας Ελλάδας, που αγνοούμε, ανάγλυφα η κρίση του πολιτικού συστήματος, η κατάρρευση των αξιών, η αποκάλυψη της συναλλαγής που κρύβεται πίσω από τα ωραία και συγκινητικά λόγια, η υποκρισία της επίκλησης της πατρίδας., η άγρια εκμετάλλευση των ευαισθησιών του κόσμου..

Δείγματα γραφής προς αποφυγήν και ινδάλματα που καταρρέουν και απογοητεύουν.

Σχόλια