ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Γύρω από όσα συμβαίνουν στην αυλή του ΠΑΣΟΚ




Πριν καλά καλά ακουστούν οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της ήττας , και κάτω από την αντικειμενική πίεση μιας νέας εκλογικής μάχης, αυτήν την φορά εσωτερικής, γίναμε και πάλι μάρτυρες εκφώνησης και διακίνησης ΜΥΘΩΝ, μια και το ΠΑΣΟΚ ζει και επιβιώνει με αυτούς και χάριν αυτών.

Πρώτος μύθος: Ο λαός είναι ο εγγυητής των διαδικασιών για την εκλογή του νέου αρχηγού».
Ο μύθος ανακαλύφθηκε και προβλήθηκε δια στόματος πολλών «κορυφαίων» μόλις ο Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι θα «εγγυηθεί την ενότητα και την εφαρμογή των διαδικασιών» και η δήλωσή του αυτή θεωρήθηκε έμμεση υποστήριξη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αφού λοιπόν με συνοπτικές διαδικασίες και σκληρή μέχρι χυδαιότητας επίθεση στον Κώστα Σημίτη , τον ώθησαν στο περιθώριο, συνέχισαν την από τηλεοράσεως ανάπτυξη και ερμηνεία του περί «εγγυητή λαού» εφευρήματος.
Μέχρι την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου ο μεταξύ τους συμβιβασμός έκλεισε το κεφάλαιο των διαδικασιών και ο «εγγυητής λαός» εγκαταλείφθηκε στην αφωνία και ακινησία του.

Δεύτερος μύθος: Ο τρίτος πόλος. Δημιούργημα των μέσων, που βάφτισε «πόλο» την αναμονή των νεοβαρώνων του κόμματος, που αγωνιούν για το προσωπικό τους μέλλον, μια και γνωρίζουν πολύ καλά ότι όποιος και αν εκλεγεί θα υποχρεωθεί να πάρει θέση στο κρίσιμο ζήτημα της αλλαγής προσώπων, που απετέλεσε και μια από τις αιτίες της ήττας, όπως όλοι οι αντικειμενικοί αναλυτές υποστηρίζουν. Έτσι ένας «Τρίτος Πόλος» κρατά στάση αναμονής στέλνοντας ταυτόχρονα έμμεσα άλλά σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Τρίτος μύθος: Η λευκή επιταγή, την οποία δήθεν έδωσαν το 2004, στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν θα δώσουν τώρα στον νέο αρχηγό. Μα αν δόθηκε ποτέ λευκή επιταγή, που δόθηκε, ο εκδότης της ήταν το ένα εκατομμύριο των πολιτών, που ψήφισαν ενθουσιωδώς και «εν λευκώ» , με την προσδοκία πως ο «πρίγκιπας του δακτυλιδιού», θα τους οδηγούσε στον θρίαμβο.

Που το βρήκαν λοιπόν το «μπλοκ επιταγών» οι μεγαλοπαράγοντες του ΠΑΣΟΚ και το επισείουν στους υποψηφίους; Δεν αντιλαμβάνονται πως οι επιταγές τους είναι «άνευ αντικρίσματος»;

Τέταρτος μύθος: Μια νέα υποψηφιότητα. Δεν θυμάμαι στα τελευταία πολλά χρόνια, προηγούμενο πολιτικής προσωπικότητας, που διεκδικεί μια κορυφαία θέση στο κόμμα και συνεπώς και στην κυβέρνηση, να μιλά τόσο υπαινικτικά, με υπεκφυγές, χρησμούς κα υπονοούμενα και δυστυχώς όλα αυτά με ένα κλασσικό ξύλινο λεκτικό περιτύλιγμα.

Εκπληκτική απόδειξη, η χθεσινοβραδινή εμφάνιση της Άννας Διαμαντοπούλου – γιατί περί αυτής πρόκειται- στην τηλεόραση ΑΛΦΑ. και στην εκπομπή στην Έλλης Στάη.
Μετά μια ημίωρη, χωρίς διακοπές συζήτηση με την οικοδέσποινα, σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τις προθέσεις της, άφησε πίσω της όχι μόνο ερωτηματικά και απορίες, αλλά και την πρωτοφανή αμφισημία, ώστε τρεις έμπειροι και έγκυροι δημοσιογράφοι να ερμηνεύσουν τις προθέσεις της, με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας τους!...

Και μία ΑΛΗΘΕΙΑ. Όλοι αυτοί που τώρα κινούνται με την άνεση και την έπαρση «φεουδάρχη», που απειλεί τον ανίσχυρο- πλέον- ηγεμόνα, τον οποίο ποτέ δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν προεκλογικά, αδυνατούν να αντιληφθούν πως ούτε μια νέα μοναρχία, ούτε επιστροφή στην φεουδαρχία, μπορούν να σώσουν το ΠΑΣΟΚ.

Πως μπροστά τους ανοίγεται ο μονόδρομος ενός δημοκρατικά οργανωμένου κόμματος, που οι διαδικασίες, και τα όργανα δεν θα είναι φενάκη και μηχανισμοί έλεγχου, αλλά ζωντανοί οργανισμοί, που ανανεώνονται ελέγχουν, δημιουργούν, και εμπλουτίζουν την ιδεολογία, και την πολιτική του πολιτικού αυτού κινήματος.

Σχόλια