ΕΥΧΕΣ , και μια ιδέα....



Ψάχνω να βρω έναν τρόπο να ευχηθώ σε φίλους και γνωστούς και γενικά σε όλους τους επισκέπτες αυτής της σελίδας για τις γιορτές και τον νέο χρόνο...

Το πιο απλό και χωρίς περικοκλάδες και επιχειρήσεις πρωτοτυπίας, θα ήταν να πω από καρδιάς σε όλους:

Καλές Γιορτές
Ευτυχισμένος , Ειρηνικός και Δημιουργικός ο καινούργιος Χρόνος 2008.


Και στην θέση ενός γραφιστικού με πρωτοτυπία και αισθητική, που δεν καταφέρνω να μεταφέρω ακόμη, να παρουσιάσω το «νέο» Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και την μικρή και χρήσιμη ιστορία του.

Τα τελευταία πολλά χρόνια έγινα οπαδός των αληθινών δέντρων, που η αγορά προσφέρει κατά χιλιάδες, από παραγωγούς, που φυτεύουν έλατα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Αποδέχτηκα και τις δικαιολογίες και τις ευκολίες του πράγματος.



Η είσοδος στο σπίτι ενός έλατου καταπράσινου και πυκνού, που πλημυρίζει τον χώρο με την μυρωδιά της ρετσίνης, είναι η «μεγάλη στιγμή» του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Σταδιακά όμως καθώς εξαντλούνται οι αντοχές του και ξεραίνεται, αντικρίζεις μπροστά σου τον θάνατο ενός δέντρου, καταδικασμένου βέβαια έτσι κι αλλιώς, αλλά πάντα θλιβερού.

Και ύστερα η ώρα της απομάκρυνσης των πολύχρωμων λαμπιονιών, και των αστραφτερών στολιδιών, η απογύμνωση από κάθε έστω τεχνητό στολίδι και το αναγκαστικό πέταγμά του δίπλα στον κάδο των σκουπιδιών και η αναπότρεπτη μεταφορά του στην χωματερή.


Προβληματιστήκαμε λοιπόν φέτος, κάτω από το βαρύ κλίμα των όσων ζούμε και ακούμε για τα δραματικά προβλήματα του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές

Σκεφτήκαμε μήπως θα έπρεπε να καταργήσουμε αυτήν την ιστορία, ύστερα σκεφτήκαμε την «λύση», που η «αγορά» προσφέρει, δηλαδή τα φυτεμένα και όντως ζωντανά δέντρα στις μεγάλες γλάστρες, ώσπου θυμηθήκαμε το δέντρο που διατηρούμε στο μπαλκόνι μας εδώ και χρόνια.

Και το ρισκάραμε.
Το μεταφέραμε στο εσωτερικό, συνέπεσε με τις πολύ κρύες ημέρες και φαντάζομαι αυτό να του άρεσε κάπως και ιδού το φετινό Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο...



Νομίζω πως πρόκειται για μια λύση που αξίζει να την μιμηθούν πολλοί.


Όσο το δυνατόν περισσότεροι, γιατί αυτό θα πολλαπλασιάσει τα δέντρα, που θα ζουν στα μπαλκόνια, όλο τον χρόνο , θα ντύνονται «βασιλιάδες» για λίγες ημέρες, αλλά δεν θα καταλήγουν άδοξα στα απορριμματοφόρα και τις χωματερές..


Σχόλια