ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟΥ ΖΕΙΝ.Είναι το μοιραίο τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ..



Έχω την ισχυρή πεποίθηση, ότι εκείνο που προκύπτει από τις πρώτες αποκαλύψεις του σκανδάλου Ζήμενς για το ΠΑΣΟΚ και τις αντίστοιχες, φυσικά, ομολογίες, είναι χωρίς αμφιβολία, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μονόδρομο, που οδηγεί αναπόφευκτα στο τέλος αυτού του πολιτικού σχήματος.

Όπως και να προσεγγίσει κανείς την υπόθεση, όσα και αν εξαγγέλλει ο Γ. Παπανδρέου, όσα σκληρά μέτρα και αν ληφθούν όση λύπη και αν δηλώνει ο Κ. Σημίτης, έχει επέλθει το τέλος…

Τίποτε πλέον δεν μπορεί να σώσει αυτό το κόμμα, τουλάχιστον ως κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιηθεί αυτή η πραγματικότητα, τόσες περισσότερες ελπίδες έχει να αναγεννηθεί και ένα νέο σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα να εμφανιστεί μπροστά στον ελληνικό λαό.

Και αυτό θα του δώσει την ευκαιρία, που τόσο χρειάζεται να απαντήσει επιτέλους με καθαρότητα στις ιδεολογικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ποιος και με ποιους θα το επιχειρήσει, σε ποια έκταση θα περάσουν στο περιθώριο, ή στην δεύτερη γραμμή τα «στελέχη» που σηματοδοτούν το παρελθόν του, αυτό είναι δευτερεύον, τουλάχιστον για τον λαό.

Και κυρίως σε ποιο βαθμό θα εγκαταλειφθεί η ασυνέπεια λόγων και έργων, πως θα κατοχυρωθεί ένα όντως ανοικτό κόμμα, πως το νέο κόμμα θα αποδεχθεί και θα υπηρετήσει την δημοκρατία πρώτα πρώτα στα όργανά του, στην λειτουργία του, στις σχέσεις του με την κοινωνία.

Εάν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την ζοφερή κατάσταση που δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να πούμε και να αποδεχτούμε το ,ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ…

Υ.Γ.
Εάν θα πρέπει να δώσουμε πίστη στα όσα κυκλοφορούν ότι σε λίγο μπαίνει στον «χορό» και η Ν.Δ. τότε θα πρέπει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία να επαναλάβουμε την αλήθεια, ότι η η μόνη ασφαλιστική δικλείδα και λύτρωση στις μεγάλες, εθνικών διαστάσεων, κρίσεις βρίσκεται στην προσφυγή στον λαό.

Σχόλια