Συνεχίζονται ανενόχλητα οι παράνομες και αντιαισθητικές εγκαταστάσεις στην Βίλα Ζαρντινίδη

Για τις αυθαίρετες κατασκευές στην αυλή του διατηρητέου κτιρίου της βίλας Ζαρντινίδη, της γνωστής κατοικίας, με μνήμες συνδεδεμένες με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, απέναντι από την Νομαρχία, έχω γράψει και άλλοτε.


Τόσο γι αυτές, που εγκατέστησαν στην αυλή ένα γιγαντιαίο καφέ, όσο και για τις επικίνδυνες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , που διατρέχουν τους κορμούς των αιωνόβιων πεύκων της αυλής , για να τροφοδοτήσουν φωτισμούς και προβολείς καρφωμένους πάνω στα δέντρα.




Φυσικά δεν συγκινήθηκε κανείς να ερευνήσει, να αναζητήσει άδειες, να επιβάλλει πρόστιμα ή τουλάχιστον να εξασφαλίσει τα δένδρα την κατοικία και την περιοχή από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι βρέθηκε υπηρεσία, που παραχώρησε άδεια για την κατασκευή αυτής της «θριαμβικής» άκομψης σκάλας, που συνδέει τώρα την κάτω είσοδο της αυλής,-από την πλευρά της Γ. Παπανδρέου-, με την κατοικία.




Ούτε φυσικά τις βαριές ογκώδεις αντιαισθητικές κατασκευές, που καλύπτουν τώρα το σύνολο σχεδόν της αυλής, διαμορφώνοντας επίπεδα και καθιστικά.




Και αφού τίποτε δεν συνέβη και κανείς δεν παρενέβη μέχρι τώρα, οι ενδιαφερόμενοι προχώρησαν στην κατασκευή και ενός χειμερινού εστιατορίου, για να «αξιοποιήσουν» την αυλή και τους πολλούς χειμερινούς μήνες…





Ένα τεράστιο κατασκεύασμα από μέταλλο και γυαλί, με χονδροειδείς αγωγούς εξαερισμού, καλά κρυμμένο πίσω από τον ψηλό τοίχο και τα δέντρα, με τρόπο που να μην γίνεται αντιληπτό από τα αδιάκριτα μάτια.


Και έτσι ανενόχλητοι, προχωρούν στην παράνομη, πλήρως αντιαισθητική και επικίνδυνη παρέμβαση, χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους.

Και το χειρότερο χωρίς να ιδρώνει το αυτί καμιάς «αρμόδιας» υπηρεσίας, της αρμόδιας δηλαδή αρχαιολογικής υπηρεσίας, της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, που παραχωρεί άδειες «καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος», της αρμόδιας πυροσβεστικής υπηρεσίας.


Δηλαδή όλων εκείνων που από τον Νόμο τάχθηκαν να προστατεύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, την διαφύλαξη με λίγα λόγια της νομιμότητας.

Σχόλια