ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ


Αυτή είναι η απάντηση που σώζει την τιμή
του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και των κατακτήσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Η διεθνής Κοινότητα έχει όπως φαίνεται παραδοθεί στην εγκληματική σκοπιμότητα του πολιτικού κόσμου του Ισραήλ, ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις «μέχρις ότου ¨επιτευχθούν οι αντικειμενικοί στόχοι» τους..


Όλες οι συζητήσεις στα Η.Ε. το Κάιρο στην Ε.Ε. ακόμη και στο ανύπαρκτο την εποχή αυτή Κουαρτέτο- αλήθεια ακούσατε τίποτε για τον εκπρόσωπο του Τόνυ Μπλερ;- περιμένουν την στιγμή που το Ισραήλ θα θεωρήσει ότι «ολοκλήρωσε» την επιχείρηση και τότε να ενεργοποιήσουν την εκεχειρία.





Και στο μεταξύ ένας λαός ξεκληρίζεται, η ανθρωποσφαγή δεν έχει προηγούμενο παρά την περίοδο του Πολέμου για τον Δυτικό κόσμο- όπου θεωρεί ότι ανήκει και το Ισραήλ-, τα αθώα θύματα, κυρίως παιδιά είναι εκατοντάδες και τα τραυματισμένα χιλιάδες, οι υποδομές καταστρέφονται η ζωή τους διαλύεται. Αναρωτιέται κανείς λοιπόν τι μπορεί να κάνει ο κόσμος, έξω από τα ευχολόγια των κυβερνήσεων, των κομμάτων, ακόμη και των διαδηλώσεων, που όπως φαίνεται ελάχιστα, για μην πω καθόλου δεν συγκινούν το Ισραήλ, ούτε επηρεάζουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των χωρών τους.



Σήμερα δημοσιεύονται πληροφορίες, που προκαλούν οργή:

« Τουλάχιστον 300 παιδιά συμπεριλαμβάνονται στα θύματα της ισραηλινής επίθεσης ανεκοίνωσε η Unicef. Η διευθύντρια του Οργανισμού Αν Βένεμαν, δήλωσε σχετικά ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στη Γάζα, όπου θα μπορούσαν να καταφύγουν οι γυναίκες και τα παιδιά για να προστατευτούν. Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να μη διαθέτουν κενούς χώρους για να θάψουν τους νεκρούς τους»…



Μένει μόνο η πρωτοβουλία των οργανώσεων της Γαλλίας να προσφύγουν κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου, τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και των πολιτικών που διαχειρίζονται αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο.

Αυτό είναι σήμερα το καθήκον των Δικηγορικών Συλλόγων, των Συνδικαλιστικών οργανώσεων, των φορέων της Αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών.

Η μοναδική νίκη που μπορεί να επιτευχθεί κατά του απάνθρωπου και εγκληματικού καθεστώτος του Ισραήλ είναι να ξεκινήσει, τουλάχιστον στο Διεθνές αυτό Δικαστήριο μια έρευνα για εγκλήματα πολέμου.

Να στιγματιστεί μια για πάντα αυτό το κράτος, που θυμάται το παρελθόν του Ολοκαυτώματος μόνο για να διαμορφώνει ομάδες και λόμπι πίεσης υπέρ των άνομων συμφερόντων και επιδιώξεών του.



Γιατί είναι ανάγκη να εξεγερθεί η ευρωπαϊκή κοινωνία, να αποδείξει την ύπαρξη της, και να δώσει επί τέλους μια απάντηση σ αυτήν την χυδαία περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ανθρωπισμού και των αξιών που αποτελούν την βάση του Πολιτισμού της.

Σχόλια

  1. Λόγος και Πράξη : Μπορεί να αναληφθεί μια πρωτοβουλία και εδώ, να προσκληθούν εκπρόσωποι των φορέων που αναφέρεις και να εξεταστεί μια δράση συνδεδεμένη με εκείνη της Γαλλίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου