ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Ή όταν η «Μαρία Σπυράκη» ,υποκαθιστά τον «Θοδωρή Ρουσόπουλο».

Από παράδοση τις ειδήσεις των 8 τις παρακολουθώ από το MEGA.
Τον τελευταίο καιρό χρειάζεται αντοχή για να συνεχίσεις να βλέπεις και να ακούς ένα κανάλι, που ξεπέρασε ακόμη και την κρατική τηλεόραση στην απροσχημάτιστη σχεδόν εξοργιστική προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Θα μου πει κάποιος γιατί όχι;
Είχε καμιά δέσμευση ένα ιδιωτικό κανάλι να υποστηρίζει ή όχι την οποιαδήποτε πολιτική παράταξη; Ή και να αλλάζει τακτική; Ασφαλώς όχι. Δεδομένων των οικονομικών συμφερόντων που υπάρχουν πίσω από το MEGA, όπως και πίσω από όλα τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης , τότε βέβαια κανένας ψόγος.

Εκτός βέβαια κι αυτό είναι το θέμα μας, όταν η πολιτική αυτή ασκείται με τον άθλιο τρόπο που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, που ξεκίνησε με την αναγγελία των «φιλολαϊκών μέτρων», και συνεχίζεται καταιγιστικά εδώ και ένα μήνα με συνέπεια, προβάλλοντας μέτρα που θα ανακοινωθούν, ρυθμίσεις που θα γίνουν, αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός, και συνεχίστηκε με την στάση του σταθμού απέναντι στην εξέγερση των αγροτών.

Ούτε στο όνειρό του θα μπορούσε να ελπίζει ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός του επί της Γεωργίας, ότι θα βρισκόταν ένας τηλεοπτικός σταθμός με την ακροαματικότητα και τα «εχέγγυα αντικειμενικότητας» όπως το MEGA, που ξεπερνούσε και ουσιαστικά θα ακύρωνε όχι μόνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και τις φιλικές της εφημερίδες.

Νομίζω πως εκείνος που είχε την πρόνοια να μαγνητοσκοπήσει τα δελτία ειδήσεων του τελευταίου δεκαημέρου, θα έχει εξασφαλίσει ένα μοναδικό ντοκουμέντο του πως μπορεί να ασκηθεί η ισχυρή επιρροή των λεγόμενων «εξωθεσμικών παραγόντων» στην διαμόρφωση των πολιτικών πραγμάτων.

Έχω σημειώσει μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά περιστατικά, αλλά δεν θα αναφερθώ σ αυτά επειδή πιστεύω πως οι επισκέπτες των «Σημειωμάτων» έχουν αρκετή ευφυΐα και πολιτική κρίση ώστε να έχουν σχηματίσει ήδη σχετική άποψη.

Θα αναρωτηθώ απλώς.
Ποιος είναι ο πολιτικός στόχος αυτής της στάσης;

Να υποστηρίξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επιβιώσουν;
Γιατί να το κάνει όμως;

Αν εκπροσωπούν επιχειρηματικά συμφέροντα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απογοητευμένοι από την ανεύθυνη, μικροπολιτική και κοντόφθαλμη πολιτική της κυβέρνησης, που δεν έχει μέχρι στιγμής ασχοληθεί παρά μόνο με εκείνα που θα της εξασφαλίσουν καλύτερες μετρήσεις στις δημοσκοπήσεις, με την ελπίδα να βρεθεί σε ευνοϊκή κατάσταση για την προκήρυξη εκλογών.

Και στο μεταξύ τα κρίσιμα προβλήματα, επιδεινώνονται, οι επείγουσες αποφάσεις μεταφέρονται στο μέλλον, με τον χρόνο να δουλεύει εναντίον της οικονομίας και συνεπώς της χώρας.

Γιατί λοιπόν να υποστηρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση;

Υ.Γ.
Θα μπορούσα βέβαια να αναφερθώ και στα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια, των οποίων η στάση επηρεάζεται επίσης από συγκεκριμένους λόγους που αφορούν άμεσα στους ιδιοκτήτες τους. Αλλά στο MEGA τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

Θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω «ποιοτικά».

Είναι αυτά πιθανόν που ανέβασαν την ακροαματικότητα του σταθμού στο 24,5 και του χάρισαν ρεκόρ δεκαετίας!...

Για να διαβάζουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος…

Υ.Γ. 2

Δεν μπορώ παρά να σχολιάσω την κατάργηση της εκπομπής «Υπάρχει είδηση» της ΕΤ3.

Την παρακολουθούσα, γιατί με βόλευε η αρχική ώρα παρουσίασής της και βέβαια με εκνεύριζε η απερίγραπτη στα όρια του γελοίου καθημερινή «ανταπόκριση» και οι σχολιασμοί κάποιου Παπαδάκη από την Αθήνα.

Αλλά η εκπομπή είχε μια διαφορά, που την καταξίωνε.
Και αυτήν και την ΕΤ3.
Και μας έδινε μια ικανοποίηση, η αντικειμενικότητα της, η πληρότητα των πληροφοριών που παρείχε, ο σεβασμός προς τον προσκεκλημένο, ως πρόσωπο και άποψη.

Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για την κατάργηση της με την μεταφορά της σε ώρα ανταγωνιστική και κυρίως σε ώρα που κυριαρχούν τα γνωστά «πρωϊνάδικα», με το αντίστοιχο κοινό τους, η εξ αυτών μείωση της ακροαματικότητας, έδωσε λαβή, στους αρμόδιους να την στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Φαίνεται πως στην λεωφόρο Στρατού ξεχνούν ότι η ποιότητα, η αντικειμενικότητα, η διαφορετική ματιά, ακόμη και στα συνήθη, μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη αυτού του καναλιού.

Η κατάργηση της εκπομπής «Υπάρχει είδηση», φτωχαίνει την ΕΤ3 και καταγράφεται αρνητικά στο ιστορικό εκείνων που πήραν την απόφαση.

Σε βάθος χρόνου, καμιά προσφορά «καλών υπηρεσιών» στην εξουσία, σε βάρος των αξιών και της δεοντολογίας, δεν διασώζει τα πρόσωπα.
Η ιστορία καταγράφει τα πάντα, ακόμη και όταν οι μνήμες αδυνατίζουν.

Σχόλια