Ευχές και τίποτε άλλο, προς το παρόν…


Έχω την εντύπωση ότι μη έχοντες κάτι άλλο σημαντικότερο να ασχοληθούν τα Μέσα Ενημέρωσης μας ταλαιπωρούν συνεχώς τον τελευταίο καιρό με το ενδεχόμενο των ..διπλών εκλογών τον Ιούνιο!...

Και από πού προκύπτει αυτό;

Από την πιθανή παραπομπή του Τέλη Παυλίδη!..

Δηλαδή από την πιθανότητα να βρεθούν βουλευτές, που θα αποφασίσουν να θέσουν σε κρίση και αμφισβήτηση την παρουσία τους στην Βουλή μετά τον Ιούνιο!...

Υπάρχει έστω και σταγόνα λογικής ανάλυσης στο ενδεχόμενο αυτό;

Όταν μάλιστα η ψηφοφορία είναι μυστική και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν ότι δεν ακολούθησε την γραμμή του κόμματός του;

Και όταν μάλιστα η ψήφος στην περίπτωση αυτή- και σωστά- είναι ψήφος κατά συνείδηση;
Λοιπόν κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε βουλευτής, ούτε κόμμα, ούτε αρχηγός, δεν θέλει τώρα εθνικές εκλογές.

Τα πραγματικά σχέδια, η τακτική, η όλη προετοιμασία των κομμάτων, στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην διαφορά των ποσοστών μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. όπως θα καταγραφούν στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Αυτό θα είναι ο μοναδικός κριτής του τι πρόκειται να συμβεί.

Όλα τα άλλα σενάρια, περί αποχωρήσεως του Κ. Καραμανλή, περί επισπεύσεως των εκλογών μέσα στο καλοκαίρι. κλπ αρνούνται να πάρουν υπ όψιν τους το ένα και μοναδικό πολιτικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Κ. Καραμανλής.

Μπροστά στην ήττα του Ιουνίου, μικρή ή μεγάλη, μπροστά στην δραματική οικονομική κατάσταση που θα χειροτερεύει, έχει μία και μόνη αξιοπρεπή πολιτική να επιλέξει.

Να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, που κατά την γνώμη του θα απαντήσουν στα αιτήματα της κρίσης- ένα μείγμα «φιλολαϊκών» και θεσμικών μέτρων- για να πάει στις εκλογές με το σύνθημα του υπεύθυνου ηγέτη, που δεν λογαριάζει την προσωπική του μοίρα, μπροστά στις εθνικές ευθύνες και να ηττηθεί αξιοπρεπώς.

Αν θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν.Δ. θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον ρεαλιστικό ορίζοντα που θα έχει μπροστά του ο ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που γεννά ούτως ή άλλως κάθε νέα κυβέρνηση, ενισχυμένες στην προκειμένη περίπτωση από την επιδείνωση της ζωής των πολιτών.

Αυτά λέει η απλή λογική .

Γι αυτό αγαπητοί μου, αναγνώστες, επισκέπτες, φίλοι, και όλοι όσοι θα βρεθείτε μπροστά στο Σημείωμα αυτό, απόψε έχουμε Ανάσταση, όπως βέβαια την ζει και την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, δεν μας μένει χώρος, ούτε χρόνος εκτός από τις εγκάρδιες ευχές που μπορούμε να ανταλλάξουμε.

Καλή Ανάσταση λοιπόν…

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου