ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ..

Στις 15 Ιανουαρίου 2009 σε ένα "Σημείωμα" με αφορμή τις πρωτοφανείς αγριότητες των Ισραηλινών στην Γάζα και με τίτλο «ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ- Αυτή είναι η απάντηση που σώζει την τιμή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και των κατακτήσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναρωτήθηκα αν η Ευρώπη θα αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα και χωρίς συνέπειες την πρωτοφανή επιθετικότητα και τα εγκλήματα κατά αμάχων που διέπρατταν τα στρατεύματα του Ισραήλ.

Στο Σημείωμα εκείνο υπήρχε και ο εξής επίλογος:

«Γιατί είναι ανάγκη να εξεγερθεί η ευρωπαϊκή κοινωνία, να αποδείξει την ύπαρξη της και να δώσει επί τέλους μια απάντηση σ αυτήν την χυδαία περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ανθρωπισμού και των αξιών που αποτελούν την βάση του Πολιτισμού της».

Δημοσιεύθηκαν λοιπόν σήμερα , έστω και στα «μικρά» των εφημερίδων , οι πληροφορίες, ότι κινούνται τελικά σχετικές διαδικασίες, κάτι το εξαιρετικά ελπιδοφόρο πιστεύω για την Ευρώπη και τους λαούς της.

Τις μεταφέρω όπως τις διάβασα:

«Κάνοντας χρήση της νέας διεθνούς δικαστικής δικαιοδοσίας της χώρας τους, ομάδα Νορβηγών δικηγόρων κατέθεσε χθες μήνυση, κατηγορώντας δέκα Ισραηλινούς για εγκλήματα πολέμου στην Γάζα. Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ, ο υπουργός αμύνης, Εχούντ Μπάρακ, και η ηγέτις της αντιπολίτευσης, Τζίπι Λίβνι. Η γενική εισαγγελέας της Νορβηγίας, Σίρι Φρίγκααρντ, δήλωσε στο «Ασοσιέιντεντ Πρες» ότι θα εξετάσει τώρα κατά πόσον ευσταθούν οι κατηγορίες, ή αν θα πρέπει να διεξαχθεί αστυνομική έρευνα. Η Ισραηλινή πρεσβεία στο Όσλο δεν έχει ακόμη αντιδράσει».
Υπάρχει λοιπόν ελπίδα ότι τα νέα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, όπως αυτά που είδαμε στην Σερβία, η δράση των τραπεζικών στελεχών, που οδήγησαν από απληστία ολόκληρο τον κόσμο στην μεγαλύτερη κρίση, θα οδηγούνται με κάποιο τρόπο μπροστά στα δικαστήρια;
Οι δικηγόροι της Νορβηγίας μας στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Σχόλια