Μιχάλης Χριστοροράκος- Χρήστος Καραβέλας

ΦΥΓΗ ή ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ;

Και στο βάθος η βαθύτατη κρίση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Στην αρχή, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος ο κορυφαίος παράγων της ΖΗΜΕΝΣ στην Ελλάδα και ο πιο έντονα αναμεμειγμένος στο γνωστό σκάνδαλο, έφυγε για την Γερμανία, την στιγμή που τον περίμενε ο ανακριτής για την απολογία του ,σκέφτηκα ότι ένας έξυπνος και με πολλές και μεγάλες διασυνδέσεις παράγων, ασφαλώς θα μπορούσε να βρει τρόπους να αποφύγει την ελληνική δικαιοσύνη.

Και ότι για άλλη μια φορά αναδείχθηκε η πλήρης αδυναμία και αποδιάρθρωση των κρατικών υπηρεσιών.

Και μετά διάβασα το ρεπορτάζ το σχετικό με τις πρώτες προφυλακίσεις στελεχών της ΖΗΜΕΝΣ, την αγωνία της κρατικής τηλεόρασης να ξενυχτά έξω από το ανακριτικό γραφείο για να καταγράψει άλλη μια εικόνα στελέχους επιχειρήσεων, μη πολιτικών βεβαίως, πουν οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στις φυλακές.

Για να επιβεβαιωθεί δηλαδή η γραμμή της κυβέρνησης ότι τα σκάνδαλα στέλνονται στην δικαιοσύνη και οι κλέφτες πάνε φυλακή.

Και τότε σκέφτηκα την απήχηση των δύο φωτογραφιών που θα μπορούσαν να δημοσιευτούν δίπλα-δίπλα.

Στην μία ο Μ. Χριστοφοράκος χαμογελαστός στην πρώτη σειρά των επισήμων μιας κομματικής σύναξης της Ν.Δ. παραδίπλα από τον πρωθυπουργό, την υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής και στην άλλη ο Μ. Χριστοφοράκος να οδηγείται σιδηροδέσμιος στην φυλακή.

Δεν χρειάστηκε τότε και πολύς προβληματισμός για το δήθεν ανίκανο κράτος και την ελεγχόμενη δικαιοσύνη.

Και ήρθαν μετά οι πληροφορίες για την διπλή υπηκοότητα του Μ.Χ. για την επιλογή του να δικαστεί στην Γερμανία, όπου τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται χαρακτηρίζονται εκεί ως πλημμελήματα, ότι το με καθυστέρηση αποσταλέν διεθνές ένταλμα σύλληψής του, επιστρέφεται ως ασαφές, ελλιπές και αόριστο…

Και λίγες ημέρες μετά το φιάσκο ανακοινώνεται ότι και υπ αριθμ. 2 ύποπτος για την διακίνηση του μαύρου χρήματος …αναχώρησε και αυτός προς άγνωστη κατεύθυνση!..

Και ότι εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ..πέντε ημέρες μετά την ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών από πρεσβεία μας στην Νότια Αμερική, ότι αγόρασε εκεί κατοικία και άρα ετοιμάζει και αυτός τις βαλίτσες του...

Και μετά κυκλοφόρησε η πληροφορία, ότι ο δεύτερος αυτός φυγάς ήταν μπλεγμένος με την γνωστή μας MAYO, μέσω της οποίας διοχετεύθηκαν εκατομμύρια μάρκα της ΖΗΜΕΝΣ στα ταμεία της Ν.Δ….

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι κατά την γνώμη μου, η κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών της στην χώρα, είναι βαθύτερη και περισσότερο επικίνδυνη από την οικονομική κρίση.

Και καθώς η καθημερινότητα των προεκλογικών παιχνιδιών συνεχίζεται, η παραπλάνηση του κόσμου παίρνει διαστάσεις μιας άνευ προηγουμένου συνομωσίας κατά των θεσμών ,θελημένης ή αθέλητης , η αναξιοπιστία των οποίων αποδιαρθρώνει το κράτος δικαίου και εξανεμίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου .

Δυστυχώς όλα αυτά, τα καίρια και μοιραία για το μέλλον της χώρας, θάβονται κάτω από την επίπλαστη ένταση που προκαλούν οι «παπαγάλοι» και η «βαρβαρότητα», οι καθημερινές δημοσκοπήσεις, οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, η τεχνητή έντση, οι καταγγελίες για προετοιμαζόμενη προβοκάτσια ,οι αλληλοκατηγορίες και ο τεχνητός ντόρος.

Σχόλια