ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Ο καταλύτης του αναπόφευκτου διαζυγίου ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

Κατά ένα περίεργο τρόπο την οδυνηρή κρίση στις σχέσεις ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν την προκάλεσαν αυτές καθ εαυτές οι δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση.
Άλλωστε για την κοινωνία των πολιτών , για να μεταχειριστώ ένα οικείο στην αριστερά χαρακτηρισμό, δεν λέχθηκε κάτι που δεν έχει ήδη καταγραφεί στην συνείδησή της , ανεξάρτητα από την αλήθεια της.

Οι δηλώσεις που ακολούθησαν, άμεσες, οργισμένες, υποτιμητικές έως προσβλητικές για το πρόσωπο του Περικλή Κοροβέση, αλλά και οι καθυστερημένες όπως αυτή του Αλέκου Αλαβάνου, αποτελούν το υλικό καταλύτη ,στο εκκρεμές από τις ευρωεκλογές πρόβλημα των σχέσεων του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και η παρέμβαση του Λεωνίδα Κύρκου, που υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών της Αριστεράς στην συγκυβέρνηση και ιδιαίτερα η πρότασή του για μια νέα πολιτική συνεργασίας ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, το κόκκινο πανί για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει την εντύπωση ότι «ευκαιρίας δοθείσης» καιρός είναι να λυθεί ο κόμπος των σχέσεων των δύο σχημάτων της Αριστεράς.

Τα μέτωπα έχουν προσδιοριστεί με θέσεις που δεν χωρούν υποχωρήσεις, οι πρωταγωνιστές , μεταξύ των οποίων πλέον και ο Π. Κοροβέσης , ενός ακόμη γνωστού «επεισοδίου» διάσπασης της Αριστεράς, δεν έχουν κανένα περιθώριο υπεκφυγών, ή «συμβιβασμών».

Το διαζύγιο προβάλλει ως η λογικότερη και τιμιότερη λύση.

Τι θα συμβεί τα προσεχή χρόνια θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΝ.

Επιλογές που θα προσδιορίζονται από την ύπαρξη και λειτουργία ενός νέου κόμματος της αριστεράς, με έντονα και αυθεντικά πιθανόν τα χαρακτηριστικά ενός κινηματικού κόμματος διαμαρτυρίας .

Υ.Γ. 1

Το πλήγμα που δέχθηκε ο ΣΥΝ από τις δηλώσεις και την αρθρογραφία του Π.Κοροβέση, κατέστη οδυνηρότερο από τις δηλώσεις των ίδιων των στελεχών του.
Μας θύμισαν μερικές από τις πλέον σκοτεινές σελίδες του αριστερού κινήματος, καθώς αναίρεσαν στην πράξη, διαχρονικές αρχές και αξίες, για τις οποίες η αριστερά διεκδικούσε μοναδικότητα και τίτλους τιμής.
Υ.Γ.2
Οι εκλογές που φαίνονται αναπόφευκτες πλέον, είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στον ΣΥΝ την κρίσιμη αυτή περίοδο.
Θα αποτελέσει κατόρθωμα πολιτικό να καταφέρει να ανασυγκροτηθεί και να σταθεί απέναντι στο εκλογικό σώμα με μια πολιτική πλατφόρμα ικανή να πείσει την κοινωνία για την αναγακιότητα ύπαρξής του.

Σχόλια