ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…
ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Η πολιτική τάξη της χώρας, αλλά και άλλες ισχυρής επιρροής ομάδες, έχουν φτάσει πλέον στα έσχατα της απαξίωσης.

Και το χειρότερο είναι ότι δείχνουν με την καθημερινή πρακτική τους, ότι έχουν χάσει κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με το δημόσιο αίσθημα, το οποίο με κυνικό τρόπο προσβάλλουν, αδιαφορώντας αν ταυτόχρονα επιδεινώνουν επικίνδυνα την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον, αν με την συμπεριφορά τους χειροτερεύουν την πρωτοφανή ρευστότητα στην Ευρωζώνη, εξ αιτίας των προβλημάτων της Ιταλίας και της Γαλλίας οσονούπω.

Θα εξελιχθούμε φοβάμαι στο λιθαράκι, που κύλησε και έφερε την καταστροφή.

Αυτό το ανεύθυνο και θλιβερό σήριαλ εξεύρεσης του πρωθυπουργού της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, που ξεκίνησε από Παπαδήμο, κατέβηκε στον Ρουμελιώτη, έφτασε στον Σκουρή και από εκεί στον Κουκιάδη, με ενδιάμεσες μικρές στάσεις στους Πετσάλνικο και Κακλαμάνη, διατρέχει τα διεθνή και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης με ειρωνικά, καυστικά και καταγγελτικά σχόλια, περνά στην ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία ως μια βαθύτατη προσβολή και αφήνει φυσικά νέα τραύματα στο σώμα του πολιτικού συστήματος.

Να δεχθούμε την έλλειψη κουλτούρας συνεννόησης και δη μεταξύ των μεγάλων κομμάτων ως μία από τις αιτίες, παρ όλο ότι η μυστικότητα την οποία πέτυχαν στις μεταξύ τους συνεχείς συζητήσεις οι δύο αρχηγοί, αναιρεί σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο αυτό ως αιτία της απερίγραπτης αυτής ιστορίας.

Και ενώ πριν λίγες ημέρες συζητούσαμε και καταγγέλλαμε την στάση της Ν.Δ., ως συμπεριφορά και όρους, που αναιρούν στην πράξη την εθνική διάσταση την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Σήμερα τα πράγματα ανατράπηκαν.

Τα προβλήματα γίνεται φανερό ότι βρίσκονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και αφορούν σκοπιμότητες του μέλλοντος, κομματικές και προσωπικές.

Ό,τι και να επιλέξουν πλέον τώρα, δεν πρόκειται να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν στο ταλαίπωρο σώμα της χώρας και φυσικά στην εικόνα και την αξιοπιστία της στο εξωτερικό.

Σχόλια