ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ,ΑΠΛΗΣΤΟΙ,ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ
Και την ίδια κρίσιμη στιγμή
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, ΣΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ.
 Ακόμη και τους πιο ακραίους ευρωσκεπτικιστές πρέπει να εξέπληξε η αιφνίδια αλλαγή της πολιτικής, ή τουλάχιστον της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων εταίρων, μετά την υπό δραματικές συνθήκες ψήφιση του νέου, τρίτου κατά σειρά Μνημονίου, από την ελληνική Βουλή, με μια πλειοψηφία, που δικαίως προκαλεί προβληματισμό και ανησυχίες.
Αλλά τα υπονοούμενα, η αλλαγή στάσης, η σαφής αλλαγή πολιτικής, οι βαρείς χαρακτηρισμοί, που ακούστηκαν σήμερα από κορυφαίους παράγοντες της Ευρώπης, δεν μπορεί να μην  προκαλούν την οργή του κόσμου.
Ακόμη και αν πρόκειται για την συνήθη εκβιαστική τακτική εν όψει της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό του 2013, ακόμη και αν αποτελεί δημόσια έκφραση του ρήγματος που υπάρχει ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, οι σημερινές δηλώσεις αποτελούν κόλαφο και προσβολή για μια χώρα που έφτασε στα έσχατα όρια της αντοχής της, καλούμενη να εφαρμόσει εκβιαστικά μια πολιτική, για την αποτελεσματικότητα της οποίας συνεχίζουν πολλοί ακόμη και στην Ευρώπη να αμφιβάλουν.
Θα κάνουν τραγικό λάθος αν νομίζουν ότι αυτή η τακτική, κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν για το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία, δεν θα επιδράσει δραματικά στις αντιλήψεις των πολιτών και στην τροφοδότηση των ακραίων και ανεξέλεγκτων φωνών στην χώρα.
Και αυτό θα το πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.
Η εικόνα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ, τόσο κατά την ψηφοφορία στην Βουλή, όσο και την επομένη, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι το κόμμα αυτό ολοκλήρωσε, έστω και με τον θλιβερό αυτό τρόπο την παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ταυτόχρονα όμως  ανέδειξε και μια από τις σημαντικότερες αιτίες της κατάρρευσης του.
Την πλήρη φθορά και παρακμή των στελεχών του, αυτών που αυτοχαρακτηρίζονται «κορυφαία στελέχη» και δεν είναι παρά τυχοδιώκτες, καιροσκόποι, ανεύθυνοι λαϊκιστές, που έχουν τόσο πολύ διαβρωθεί, ώστε να μην μπορούν να αντιληφθούν στοιχειωδώς, ότι με την συμπεριφορά τους θέτουν σε κίνδυνο, όχι το κόμμα τους, ούτε την θέση του προέδρου –που οι περισσότεροι επιδιώκουν- αλλά την μοίρα της χώρας.
Αυτό που και ο απλός και ανυποψίαστος   πολίτης αντιλαμβάνεται, ότι αυτό το καθημαγμένο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αυτήν την στιγμή τον αναγκαίο όρο ύπαρξης της κυβέρνησης, άρα και της σταθερής πορείας της χώρας προς την έξοδο από την κρίση, υποτιμούν και δεν υπολογίζουν στελέχη που βρέθηκαν σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, σε υψηλά κομματικά αξιώματα, σε κυβερνητικά και κοινωνικά πόστα.
Και επικαλούμενοι γελοίους λόγους, ιδεολογικά και πολιτικά προσχήματα, οδηγούν στο χείλος της διάλυσης το κόμμα τους και συμπαρασύρουν μαζί του και την εύθραυστη πλέον κυβέρνηση   ξαναφέρνοντας την χώρα στο προσκήνιο της αναξιοπιστίας, της αμφιβολίας αν θέλει, ή αν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση .
Ακούστε ονόματα και καταγράψτε τα:
Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Μπόλαρης, Ανδρουλάκης,Χρυσοχοίδης, Ραγκούσης, Ξενογαννακοπούλου, Παναγιωτακόπουλος, Παμπούκης, Γκερέκου,Κουτσούκος.
Για να θυμόμαστε πώς και γιατί η χώρα βρέθηκε ένα βήμα από την καταστροφή.

Σχόλια