ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ…
 Ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (κάτι σαν ΡΗΞΗ)
«Με την σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε την συμμετοχή μας στις  διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του χώρου».
Αφού επί μήνες καλλιέργησε ένα «μυστήριο» γύρω από τις «προθέσεις» του, κρατώντας απόσταση από το κόμμα του, ούτε μέσα, ούτε έξω δηλαδή, έκρινε ότι οι καιροί είναι πλέον ώριμοι για την μεγάλη πρωτοβουλία.

Ανακοίνωσε λοιπόν την ίδρυση της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής συμμαχίας» και ετοιμάζεται να μετάσχει στην κινητικότητα των υπαρκτών ή ανύπαρκτων «κινήσεων» για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Αλλά όχι «ως απλός στρατιώτης» να μην παρεξηγούμαστε.
Ως αρχηγός «κινήσεως» ευρωπαϊκής,  ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατικής και κεντροαριστεράς !...
Διαβάζεις την Διακήρυξη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. – τι μπελάς και αυτός , να προσπαθείς να μην κάνεις λάθος και δεν ακουστεί σωστά η «ΡΗΞΗ»-ανατρέχεις στην αναλυτική καταγραφή της κακοδαιμονίας του τόπου και των ευθυνών της πολιτικής και των πολιτικών και αναρωτιέσαι, εάν αυτός που υπογράφει την διακήρυξη είναι ή δεν είναι ο γνωστός Ανδρέας Λοβέρδος, «κορυφαίο» στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, συμμέτοχος των ευθυνών αυτού κόμματος, που το έφεραν στην σημερινή του κατάσταση.
Και όμως αυτός είναι.
Δεν τον χωρά όμως το σημερινό του κόμμα.
Είναι πολύ μικρό και φθαρμένο.
Δεν μπορεί να ανεχθεί τον σημερινό  πρόεδρό του. Γιατί τον θεωρεί υπεύθυνο για την σημερινή απαξίωση του κόμματος. Αυτή είναι η περισπούδαστη και αποκαλυπτική ανάλυση του.
Και τι καταφέρνει;
Να μας επιβεβαιώσει ότι ανήκει και αυτός στον ξεπερασμένο από την ιστορία τύπο του πολιτικού, που δεν διδάχτηκε τίποτε από τις κατακλυσμιαίες αλλαγές και ανατροπές που επέφερε στην ελληνική κοινωνία η  οικονομική κρίση.
Που παριστάνει τον απόντα από τις ευθύνες, τον πολιτικό που δεν έχει την στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα της χώρας, που μοναδικό κίνητρο του είναι η διάσωση του η προσωπική πολιτική επιβίωση, η αγωνιώδης αναζήτηση του τρόπου που θα τον κρατήσει στην πολιτική επικαιρότητα.
Στόχοι αποκλειστικά προσωπικοί, φιλοδοξίες και τακτική κλασικού πολιτικού του παρελθόντος, που η κοινωνία παραμερίζει με σκληρό μάλιστα τρόπο.
Θα τον ξαναβρούμε στην επόμενη συνάντηση των «κινήσεων ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς», ως «απλό στρατιώτη», αλλά  με τον τίτλο του αρχηγού μιας κίνησης  πλέον .
Υ.Γ.
Καταγγέλλει τον Β. Βενιζέλο, για λανθασμένη στρατηγική .Και αυτή η καταγγελία είναι η βασική και κυρίαρχη διαφωνία του.
Αναρωτιέμαι αν στ αλήθεια πιστεύει πως η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την παρούσα κυβέρνηση επιδέχεται οποιασδήποτε κριτικής, ή αλλαγής.
Εφ όσον σ αυτό συμφωνεί όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις», το λιγότερο.

Όταν η στρατηγική ενός κόμματος υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, την σωτηρία της χώρας από την καταστροφή, με τον αναντικατάστατο τρόπο που το υπηρετεί το σημερινό καθημαγμένο έστω ΠΑΣΟΚ,δεν υπάρχουν περιθώρια κριτικής, τουλάχιστον για όσους πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.

Σχόλια