ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Από την «ΒΑΫΜΑΡΙΚΗ» αμηχανία  και αδράνεια ,στην
πολιτική εγρήγορση και κινητοποίηση…
Πέραμα, Μελιγαλάς, Κερατσίνι..
 
Χρειάστηκε ο  θάνατος ενός νέου, καταλυτικός αυτός καθ εαυτόν και υπό συνθήκες συγκλονιστικές, για να αφυπνιστεί όχι μόνο το πολιτικό σύστημα, αλλά και η δικαστική εξουσία και τα Μέσα ενημέρωσης, και να συνειδητοποιήσουν ότι η αμηχανία και η αδράνεια και το χειρότερο οι αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες, στάθηκαν μια από τις αιτίες της πρωτοφανούς ανάπτυξης , τουλάχιστον δημοσκοπικά, ενός καθαρά και αδιαμφισβήτητα ρατσιστικού και εγκληματικού  μορφώματος, στην κρίσιμη πολιτικά και κοινωνικά περίοδο που διανύει η χώρα.
Επί μήνες και με αφορμή ακραίες ρατσιστικές και εγκληματικές ενέργειες των στρατολογημένων και οργανωμένων οπαδών της Χρυσής Αυγής ,  η πολιτική τάξη αδρανούσε,  οι αναλυτές έγραφαν  περισπούδαστα άρθρα για να εξηγήσουν το φαινόμενο, η αστυνομία απλώς  παρακολουθούσε, τα Μέσα ενημέρωσης κατέγραφαν  τα γεγονότα  χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία, τα κόμματα αλληλοκαταγέλονταν για τα αίτια,  και  τους  τρόπους αντιμετώπισης.
 Το κράτος απλούστατα δεν υπήρχε. 
Και καθώς οι αιτίες που προκάλεσαν και στην συνέχεια τροφοδότησαν το πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα φαινόμενο της  εμφάνισης μιας νεοναζιστικής οργάνωσης με ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές,  συνέχισαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, τρόμαξαν μεν, αδράνησαν όμως και πάλι και αναλώθηκαν κατά την γνωστή τους συνήθεια , στο να επιχειρούν αυτό που εδώ και πολύ καιρό κάνουν, την κομματική του δηλαδή εκμετάλλευση .
Ακραίοι χαρακτηρισμοί, μια πρωτοφανής  πολιτική γλώσσα, μια αυθαίρετη  ιδεολογική ανάλυση, που δεν στόχευαν παρά στην αξιοποίηση και κομματική εκμετάλλευση , κλήθηκαν να υποκαταστήσουν την αποφασιστική αντιμετώπιση του φαινομένου, από τα κόμματα του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου».
Και στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή επιτίθεται με απίστευτο θράσος , κυνισμό και πρωτάκουστη γλώσσα, στο Κοινοβούλιο και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, εξευτελίζοντας και εκμηδενίζοντας και τα τελευταία υπολείμματα εμπιστοσύνης προς την Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο. Δεν αναφέρω το πολιτικό σύστημα. Αυτό έχει ήδη  υποστεί  καταλυτική  φθορά και η αξιοπιστία του έχει φτάσει στα κατώτατα ιστορικά επίπεδα, που καταγράφηκαν ποτέ σ αυτήν την χώρα.
Η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άλλαξε τα δεδομένα.
Σχεδόν τα πάντα.
Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα- αυτά τα τελευταία, αφού επιχείρησαν να επαναλάβουν την τόσο γνωστή τους συνταγή-, Δικαστική εξουσία και Μέσα ενημέρωσης, δείχνουν να έχουν πάρει το μήνυμα των συνεπειών της μέχρι τώρα αδράνειας τους.
Ανακάλυψαν, έστω και αργά,  ότι η Χρυσή Αυγή, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με την ήδη ισχύουσα ποινική νομοθεσία και δεν απαιτείται καν ούτε νέος Νόμος, ούτε πολύ περισσότερο Συνταγματική αλλαγή, για να ελεγχθεί  μια εγκληματική οργάνωση, στο σύνολο της, οι  δράσεις και οι ηθικοί αυτουργοί.
Ευτυχώς. Η  Δημοκρατία υπάρχει σ αυτήν την χώρα και μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της και την κοινωνία.
 
Είναι η ώρα της μεγαλύτερης δυνατής λαϊκής ενότητας και συσπείρωσης. Η στιγμή είναι πράγματι ιστορική.

Σχόλια