ΚΑΙ ΤΩΡΑ, "TV-OLYMPIAKOS", "TV-PANATHINAIKOS" ΚΑΙ "TV-PAOK";





Από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προέκυψαν από τον ..πρωτότυπο διαγωνισμό, ιδιαίτερα δε από την διαδικασία επιλογής, προέκυψαν μέχρι στιγμής η «TV OLYMPIAKOS», η «TV PANATHINAIKOS» και η «TV PAOK»…

Όσο ακραίο και αν ακούγεται η αλήθεια παραμένει. Οι ιδιοκτήτες των τριών τηλεοπτικών καναλιών που πήραν άδεια είναι ιδιοκτήτες των τριών ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ , του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και του ΠΑΟΚ.

Δηλαδή από τους παλαιούς ιδιοκτήτες που ήταν ταυτόχρονα ιδιοκτήτες και σημαντικών μέσων ενημέρωσης (Εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες) ,ενώ  μετείχαν και σε εργοληπτικές ,ασφαλιστικές και άλλες εταιρίας, τώρα έχουμε επιχειρηματίες, που έχουν και ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, αυτές  των τριών σημαντικότερων ομάδων της χώρας.

Η διαφορά είναι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν και  δικό τους «κοινό» με τα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας με  μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία.

Τι σημαίνει αυτό;
Κατ αρχήν επιβεβαιώνει ότι το κεντρικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης δεν ήταν αυτό που διακηρύχθηκε, δηλαδή, η νομιμότητα, το κτύπημα της διαπλοκής κλπ, αλλά η προσπάθεια ανατροπής του σκηνικού στην τηλεοπτική ενημέρωση , με την δημιουργία ενός νέου όπου θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η ύπαρξη «φιλικών Μέσων» , αδιαφορώντας πλήρως για το τι θα προέκυπτε από μια διαδικασία όπου ο πλουσιότερος κερδίζει, χωρίς οποιεσδήποτε άλλες δεσμεύσεις ή και περιορισμούς.

Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί και οριστικοποιηθεί, θα ζήσουμε άλλη μια «ελληνική ιδιαιτερότητα» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δη στην Τηλεόραση, κάτι αδιανόητο για τις χώρες της Ε.Ε.

Μπορεί οι κυβερνητικοί παράγοντες που διαχειρίστηκαν την όλη επιχείρηση να λειτούργησαν ως μαθητευόμενοι μάγοι, τις συνέπειες όμως θα τις εισπράξει η ελληνική κοινωνία.

Και δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθούμε τι πρόκειται να συμβεί.

Υ.Γ.
Ασφαλώς η όλη ιστορία είναι πολύ σοβαρή και αποκαλύπτει μια επικίνδυνη αντίληψη και επιδίωξη για τους θεσμούς και την Δημοκρατία, τουλάχιστον μετά τα όσα προέκυψαν και εξελίσσονται ήδη, ώστε να υπάρχουν περιθώρια για «εύκολες επισημάνσεις» , όπως οι παραπάνω.

Όπως όμως και αν καταλήξουν, το βέβαιο είναι ότι θα βρεθούμε μπροστά σε ένα διαφορετικό τηλεοπτικό πεδίο, για το οποίο λέγονται και γράφονται καθημερινά οι πιο ακραίες προβλέψεις και στα όρια του επικίνδυνου για την κοινωνία και την χώρα.

Γιατί ασφαλώς οι νέοι ιδιοκτήτες θα λειτουργήσουν ως επιχειρηματίες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η απόσβεση για μια τόσο μεγάλη και αβέβαιη «επένδυση» προϋποθέτει πρόγραμμα που να απευθύνεται στο ευρύτερο δυνατό κοινό…

Εκτός και αν έχουν την πολυτέλεια να θυσιάσουν την οικονομική πλευρά του εγχειρήματος, υπηρετώντας άλλους στόχους..


Ταυτόχρονα όμως  και η επένδυση στην Ποδοσφαιρική Ομάδα πρέπει να εξυπηρετηθεί και το «φίλαθλο κοινό» τους δεν διακρίνεται για την.. διακριτικότητα και την κατανόηση του!... 

Σχόλια