ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ.... ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

 

Η κλασσική εικόνα των πεζοδρομίων της Βασ. Όλγας ανατολικά

Το προχθεσινό σκηνικό με τον εκκωφαντικό θόρυβο των βαρέων μηχανημάτων που ξηλώνουν κατασκευές, επαναλήφθηκε και σήμερα το πρωί συνεπές στο ραντεβού του των 8 .

Αυτήν την φορά όμως δεν μας έστειλε κατ ευθείαν στο μπαλκόνι για απαντήσεις στα ερωτηματικά. Ξέραμε περί τίνος πρόκειται…

Όταν όμως αργότερα η περιέργεια μεγάλωσε γιατί διαπιστώσαμε την διαφορά μεταξύ των δύο θορύβων καθώς υπήρχαν και στιγμές που τρανταζόταν ελαφρά και η οικοδομή, μείναμε σύξυλοι όταν διαπιστώσαμε ότι αυτήν την φορά ξηλώνανε τις παλιές πλάκες του… δικού μας πεζοδρομίου!..

Οι εργασίες για το νέο πεζοδρόμιο απέναντι από την Περιφέρεια ξεκινούν με ταχύτατο ρυθμό

Τις πρώτες απαντήσεις μας τις έδωσαν οι εργάτες του συνεργείου.

Ναι είναι έργο του Δήμου

Ναι αρχίζει από την παλιά Ναυτική Διοίκηση  Β.Α. και φτάνει μέχρι την Πλούτωνος(ο δρόμος προς τον Άγιο Ελευθέριο)! Και εκεί τελειώνει το έργο στα πεζοδρόμια της Βασ. Όλγας!.. Μερικά δηλαδή μέτρα αριστερά και δεξιά της στάσης του ΟΑΣΘ.


Η στάση του ΟΑΣΘ που θα βρεθεί στο κέντρο του νέου πεζοδρομίου

Αρχικά μου φάνηκε κάτι σαν …προβοκάτσια, αλλά  απέρριψα την ιδέα για πολλούς λόγους και κυρίως γιατί το έργο αυτό φαίνεται από την εξέλιξη του ότι εξ αρχής σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και εγκρίθηκε ως ενιαίο από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στο γιατί ενώ επί τέλους ξεκινάνε τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων, περιορίζονται σε ένα μικρό τμήμα και αυτό στο μέσον περίπου της όλης διαδρομής, αυτό είναι ευθύνη και έργο τόσο της Διοίκησης, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εάν δεν είχε μεταφερθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το διατηρητέο κτίριο στα νέα γραφεία της στην Δυτική Θεσσαλονίκη, θα έλεγα ότι αποβλέπει κυρίως να διαμορφώσει ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για την ιστορική και θαυμάσια Βίλλα Αλλατίνι.

Μας έμειναν τα ερωτηματικά και η φροντίδα να μην καλυφθούν οι κενές δενδροδόχοι με μπετόν και πλακάκια, γιατί πολύ δύσκολα θα ξηλωθούν στην συνέχεια, όταν η αρμόδια για το αστικό πράσινο υπηρεσία του Δήμου θα θελήσει να συμπληρώσει τα κενά.

Σχόλια