ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ    "ΦΥΓΑΣ"  Ή  " ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ" ;

Και ένα φανταστικό σενάριο

Αντί να σκέφτονται «φυγάδευση» είναι προτιμότερο και πρακτικότερο να σχεδιάσουν την «Ελεύθερη Ουκρανία» μέσα στα όρια του κράτους.

Οι τέσσερις «μεγάλοι» της δυτικής συμμαχίας, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η Γερμανία, που έχουν εξαγγείλει αποστολή εξοπλισμού και εφοδίων- και η μικρή  Ελλάδα-, θα ήταν πιο αποτελεσματικό κατά την ιστορική εμπειρία, να στείλουν , ως χώρες, «έμψυχο» στρατιωτικό υλικό στα σύνορα Πολωνίας- Ουκρανίας, ή  Ρουμανίας- Ουκρανίας, εμπειροπόλεμους και εξοπλισμένους με όλα τα σύγχρονα μέσα ( να αρνηθούν νέα κράνη από την Γερμανία)  και να εισέλθουν στην Ουκρανία μετά από πρόσκληση του νόμιμου αρχηγού της χώρας, του Προέδρου Βολοντιμίρ  Ζελένσκι. Να σχηματίσουν μέσα στην Ουκρανία την αυριανή «Ελεύθερη  Ουκρανία», όπου θα καταφύγει ο Πρόεδρος της χώρας.

Ο Πούτιν δεν έχει καμιά δικαιολογία και νομιμοποίηση να καταγγείλει την είσοδο ξένων στρατευμάτων, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος εισέβαλε στην χώρα αυτή και το χειρότερο, προσκάλεσε την Τσετσενία να στείλει ένα σώμα Τσετσένων, να πολεμήσει εναντίον των Ουκρανών, κάτι που ήδη συμβαίνει.

Υ.Γ.

Διατύπωσα την σκέψη αυτήν επειδή θεώρησα απαράδεκτη την πρόταση των Αμερικανών , ότι είναι έτοιμοι να «φυγαδεύσουν» τον Ουκρανό Πρόεδρο και αυτός το αρνήθηκε.

Αλλά ο Πρόεδρος Ζελένσκι  έχει μικρή  γνώση της ιστορίας και της αναγκαίας πολιτικής εμπειρίας, για πράξεις αυτού του χαρακτήρα.

Είτε μείνει στην χώρα ως αιχμάλωτος του Πούτιν, είτε φύγει στο εξωτερικό  μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα ξεχαστεί και τότε θα έχει προσφέρει στον Πούτιν μια πολύτιμη υπηρεσία. Αφήνω την πολιτική αποδυνάμωση του στην κοινή γνώμη, εάν τελικά καταφύγει κάπου στην Δύση.

Απλά ούτε «φυγάς», ούτε «αιχμάλωτος».

Υ.Γ. 2

Αλήθεια ποιος θυμάται τον πρώην Πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν που κατέφυγε στις Βρυξέλες ζητώντας πολίτικό άσυλο;

Φυσικά δεν γίνεται καμιά απολύτως σύγκριση μεταξύ των δύο περιπτώσεων, αλλά  με τον Ζελένσκι στο εξωτερικό, τα δύσκολα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν ελάχιστα θα  λάβουν υπόψη τον ρόλο  και την παρουσία του.

Υ.Γ.3

Στην φάση αυτήν το σημαντικότερο όλων είναι να κρατηθεί ζωντανός και να αποφύγει με κάθε τρόπο την σύλληψη του από τους Ρώσους.



Σχόλια